David Kennedy alias Pearson Sound spoločne s dvojicou Ben UFO a Pangaea založili v roku 2007 zásadné vydavateľstvo Hessle Audio. Práve táto značka pomohla odštartovať kariéru producentom ako James Blake, Objekt, Blawan či Bruce a je spoluzodpovedná za to, že pred dubstep sa začala písať predpona post-. Ako znie v roku 2019 sa dozviete už v piatok (15.2.) vo Fuge.

Zhruba v čase, keď bola popularita dubstepu na vrchole, sa Kennedy rozhodol zmeniť svoj hudobný pseudonym z pôvodného Ramadanman (do roku 2008) na nemenej mysticky znejúce umelecké meno Pearson Sound.

Odvtedy sa jeho tvorba rozteká do širšieho hudobného kontinua techna, housu a menej preskúmaných zákutí elektronickej hudby s nekompromisným kompasom smerujúcim na kvalitu. Pre jeho produkciu je typický dôraz na komplexnú rytmiku a psychedelická atmosféra jeho trackov.


Talentovaný dídžej a producent
prednášal na Red Bull Music Academy, spravil oficiálne remixy pre Radiohead, Depeche Mode, The xx, Disclosure či M.I.A, namixoval set pre dnes už kultovú sériu FabricLive a pravidelne vysiela na vlnách londýnskeho rádia Rinse FM.

Hral snáď vo všetkých kľúčových kluboch (Berghain, Concrete, De School, Tresor, Fabric, a i.) a na všetkých podstatných festivaloch (Dimensions, Dekmantel, Primavera, Nachtdigital...). Vo svete súčasnej klubovej hudby, rozkročenej od bass music po techno pre náročnejších, je hudobnou autoritou, ktorá má na konte toľko klubových hymien a "game-changerov", že každý jeho nový dvanásťpalec je udalosť.

Pearson Sound sa predstaví už tento piatok 15. februára v bratislavskej Fuge. O support sa postarajú rezidenti Bad Mojo, Michael Priest a CLV. Špeciálny light design a vizuálnu atmosféru párty zastreší kolektív CTRL_SPACE.


Informácie a foto redacii Hudba.sk poskytol za organizátorov akcie Hochspannung! Michal Stolárik. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.