Slovenská skupina Space Recorder dnes vydáva nový singel s názvom A čo ty? Singlová novinka, ktorá predznamenáva zásadný obrat vo zvukovom smerovaní kapely, prichádza po trojročnej odmlke, nie však nečinnosti.

Pesnička A čo ty? je o podozrievavosti vo vzťahu, ale aj o autoreflexii. "Každý si vo vzťahu prejde fázou, kedy je aj kvôli svojej vlastnej žiarlivosti voči partnerovi podozrievavý," približuje text speváčka Alexandra Malá. "Dôležité je ale uvedomenie si, že toto nie je udržateľný stav a treba začať v prvom rade od seba, ako sa spieva v pesničke," približuje Sasha druhú slohu.

"Za posledné tri roky sa toho u nás v kapele udialo skutočne veľa," naznačuje gitarista Roman Piška. "Významná zmena sa udiala za bicími nástrojmi, kde výborne zapadol Peter Slameň, ktorý je na slovenskej hudobnej scéne známym pojmom. Okrem toho, že si fantasticky rozumieme po ľudskej stránke, priniesol do kapely prievan v podobe odlišného pohľadu na zvuk kapely, ktorý poriadne prefúkal naše zažité stereotypy," dodáva. Basgitaristu Timoteja Strieša teší dôraz, ktorý kapela začala klásť na rytmiku v nových pesničkách. "Už po pár sekundách počúvania pesničky A čo ty? bude každému jasné, akú dynamiku priniesol nový charakter spolupráce bicích a basy v kombinácii s novým prístupom k ich zvuku," dopĺňa.


Pesničku A čo ty? kapela nahrávala v štúdiu Lososound pod taktovkou skúseného zvukového majstra a producenta Erika Horáka. Ten pesničku nasmeroval k súčasnému modernému zvuku kombinovanému so zvukom nástrojov osemdesiatych rokov. "Táto pesnička ma veľmi baví, má poriadny groove a hneď vtiahne do deja," hodnotí Erik. Finálny mastering mal na starosti oceňovaný pražský zvukár Ecson Waldes. A čo ty? si od dnešného dňa môžu poslucháči nájsť na všetkých hudobných platformách.

Počas uplynulých troch rokov podľa gitaristu a kapelníka Richarda Ďuranu kapela nelenila. "Do kapely prišiel Peťo a rýchlo sme sa zhodli, že sa sústredíme predovšetkým na novú tvorbu. Covid na 2 roky zarezal koncertovanie, čo je samozrejme tragédia pre celú slovenskú hudobnú scénu. My sme tento čas využili na komponovanie, skúšanie a nahrávanie nových pesničiek. Pesnička A čo ty? je prvá z ôsmich nahraných pesničiek, ktorú púšťame do sveta. Držte jej palce," uzatvára s úsmevom.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Richard Ďurana.

Súvisiaci interpreti: Space Recorder