Slovenská rocková legenda Tublatanka v minulom roku absolvovala veľmi úspešné česko-slovenské turné pri príležitosti "Kristových rokov" svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Kapela tento rok pokračuje oslavách sériou jarných koncertov v športových halách v Šali, Leviciach, Brezne a Považskej Bystrici.

Skupina na koncertoch jarnej časti 33 Rockov Tour zahrá najlepšie skladby zo všetkých doteraz vydaných albumov. Fanúšikovia  si prostredníctvom fanklubu dlhodobo želali rockovú baladu Spálená láska a vypaľovačky ako Volanie divočiny a Šlabikár 4, a tak ich Tublatanka znovu zaradila do svojho playlistu.  

Koncerty obsahujú niekoľko prekvapení - niektoré pesničky zaznejú v akustickej podobe. "Nezabudneme ani na bubeníka Ďura Černého, od ktorého nečakaného tragického úmrtia ubehol vo februári rok. Zahráme na jeho počesť pieseň, ktorú sme pripravili v spolupráci s textárom Martinom Sarvašom," prezrádza líder skupiny Maťo Ďurinda. "Samozrejme nezabudneme ani na nášho bývalého gitaristu a speváka Doda Dubána, ktorému vzdáme úctu Piesňou pre Doda z albumu Patriot. Dodo odisiel do rockového neba v apríli pred štrnástimi rokmi," dodal.  

Tublatanka na minuloročnom jesennom turné natočila záznam svojho koncertu v športovej hale v Prahe. TV JOJ ho odvysiela po skončení jarného turné na niektorom zo svojich kanálov. Po skončení koncertnej šnúry sa bude skupina venovať pripravám a nahrávaniu svojho nového albumu, ktorý by chcela vydať do konca roku 2017. V máji však kapelu ešte čakajú koncerty v Londýne a Dubline.  

Tublatanka - 33 Rockov Tour 2017:  

17. 3. - Šaľa
24. 3. - Levice
25. 3. - Brezno
7. 4. - Považská Bystrica

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Olvecká.

Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Tublatanka