Noel Gallagher je veľkým futbalovým fanúšikom, ktorý je celý život verný svojmu obľúbenému tímu Manchester City. Nemohol preto cez víkend chýbať na jeho poslednom zápase aktuálnej sezóny anglickej Premier League, na konci ktorého sa Cityzens tešili z majstrovského titulu. Neoficiálnou hymnou osláv sa stal hit Wonderwall od Oasis.

Noel Gallagher má ako hudobník množstvo fanúšikov, i on sám je však niekedy iba divákom, ktorý tlieska na tribúne. V nedeľu nemohol chýbať na zápase futbalistov Manchester City, ktorí si víťazstvom nad Brightonom v poslednom kole Premier League udržali tesný náskok pred druhým tímom tabuľky FC Liverpool a stali sa majstrami.

Známy hudobník sa následne stal akýmsi headlinerom tímových osláv, keďže už počas ďakovania na štadióne znela skladba Wonderwall. Ako už býva pri megahite z roku 1995 zvykom, pieseň spieval celý štadión Brighton's Amex Stadium, vrátane Gallaghera na tribúne a futbalistov na trávniku.


Noel Gallagher sa ako prominentný fanúšik po zápase pripojil aj ku komornejším oslavám v šatni, kde si spolu s futbalistami Wonderwall zaspieval ešte raz. Ako suvenír si hudobník z tohto veľkého futbalového večera odniesol aj fotografiu s kapitánom mužstva Manchester City Vincentom Kompanym a stredopoliarom Bernardom Silvom.

Svoje fanúšikovstvo a priazeň k Manchester City berie Noel Gallagher veľmi vážne. Keď ho vraj pred rokmi požiadal Wayne Rooney, v tom čase hviezda konkurenčného tímu Manchester United, o podpis na gitaru, hudobník zareagoval trochu nečakane. Gitaru dal premaľovať do modrej farby, typickej pre Manchester City, a popísal na ňu ich fanúšikovské piesne, pričom ju odoslal futbalistovi spolu s listom. "Všetko najlepšie Sponge Bob. Nabudúce, keď budeš chcieť nejaký podpis, pošli nám svoje Bentley."


Slovenskí fanúšikovia skupiny Oasis budú tento rok Wonderwall zrejme spievať tiež. Nie však s Noelom ale s jeho bratom Liamom Gallagherom, ktorý je jedným z ohlásených headlinerov festivalu Pohoda. Ten sa bude konať 11. až 13. júla tradične na letisku v Trenčíne.

Noel sa na Slovensko zatiaľ nechystá, má však hudobnú novinku. Začiatkom mája vydal singel Black Rising Star z pripravovaného EP s rovnakým názvom. Nahrávka by mala podľa slov samotného hudobníka vyjsť ešte tento rok. 


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: nme.com)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher