Česká speváčka Eliška Mrázová alias Elis Mraz vydáva v týchto dňoch novinku - energický singel s názvom Don't Touch Me. Skladba svojou živelnosťou a humorom nadväzuje na predchádzajúci singel Wanna Be Like, s ktorým sa Elis uchádzala o postup na tohtoročnú Eurovíziu, kde skončila tesne za víťazom domáceho kola Benom Cristovaom.

Veselú náladu skladby Don't Touch Me podčiarkuje videoklip z vlastnej réžie autorky, v ktorom sa preháňa v zorbingovej guli centrom Prahy. Myšlienka singla aj jeho samotný názov poukazujú na nutnosť zachovať si nadhľad a veselú myseľ aj v náročnejších chvíľach ako sú súčasné dni.

"Pieseň Don't Touch Me, v preklade nedotýkaj sa ma, najskôr vznikla ako vtip pre mňa a mojich priateľov. Tým sa to ale natoľko zapáčilo, že som sa nakoniec rozhodla o ňu podeliť aj ďalej. Nápad zorbingovej gule ako najbezpečnejšieho "dopravného prostriedku" v tejto dobe mi napadol už pri skladaní pesničky," hovorí Elis Mraz k svojej novinke.

"Čo ma príjemne prekvapilo, bolo, že aj keď som sa kotúľala po centre Prahy, nikto nám nič nezakazoval a ľudia okolo sa na nás cez rúška smiali a mávali nám. Dnešná doba je ťažká a niekedy nezostáva nič iné, ako sa nad tým vedieť povzniesť s úsmevom a humorom. Verím, že smiech lieči a vedieť niekoho rozosmiať je vzácnosť, tak dúfam, že sa mi to tentoraz podarilo," dodáva.


Farebný a energický klip sa nakrúcal koncom apríla uprostred takmer vyľudnenej Prahy. Hlavná scéna sa odohráva na Staromestskom námestí, kam sa Elis vypravila zorbingovou guľou a kotúľala sa až k Prašnej bráne. Vizuál je doplnený o vtipné scénky, ktoré poukazujú na reálne situácie nás všetkých počas karantény. V príbehu môžu diváci zahliadnuť aj Marsella Bendiga (brata speváka Jána Bendiga), ktorý sa nedávno zúčastnil súťaže Česko Slovenská SuperStar.

Elis Mraz je česká speváčka, skladateľka a multiinštrumentalistka pôvodom z Ostravy. Roku 2014 sa dostala do semifinále súťaže Hlas Česko Slovenska a stala sa letnou tvárou reklamnej kampane značky Coca-Cola Řekni to písní. Zvíťazila v ankete Český slávik Mattoni 2014 v kategórii Objav roka. V posledných rokoch sa venuje najmä skladaniu autorských piesní.

Aktuálne píše skladby nielen pre seba, ale aj pre českých a zahraničných interpretov a pripravuje sólový album. V minulosti spolupracovala tiež s významnými zahraničnými autormi ako Andrew Murray, Kenneth Karlin alebo Don Mescall. V semifinále českej Eurovízie 2020 skončila na druhom mieste s piesňou Wanna Be Like, v ktorej hosťuje slovenský raper Čis T (Čistychov).


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková z agentúry MediaBase. Text správy sme upravili a doplnili.