Speváčka a skladateľka Lenny podpísala zmluvu s vydavateľstvom Universal, ktorá jej má zabezpečiť prezentáciu vo viacerých európskych krajinách. Testovacím trhom bude Nemecko, kde sa pokúsi zaujať remixom hitu Hell.o aj s novým videom. Jej medzinárodný úspech však odštartoval už minulý rok v Taliansku.

Talentovaná dcéra hudobníčky Lenky Filipovej v posledných týždňoch zbiera úspech za úspechom. Vďaka kritikmi aj fanúšikmi oceňovanému debutu Hearts v máji ovládla ceny Anděl, kde na víťazstvo premenila všetky štyri nominácie. Teraz získala medzinárodnú podporu nemeckej pobočky nadnárodného vydavateľstva.

S Universal Music podľa iDnes.cz podpísala globálnu zmluvu. "Je úžasné sledovať, čo všetko dokáže jedna skladba, na ktorej si dáte špeciálne záležať. Do pesničky Hell.o sme spolu s Ondřejom Fiedlerom dali všetko a ja mám veľkú radosť, že teraz môžem sledovať jej úspešnú cestu nielen v Taliansku," povedala Lenny.

Taliani si ju našli sami

Pieseň dosiahla prvý veľký zahraničný úspech po tom, ako si ju na Youtube objavila jedna talianska vydavateľská firma a rozhodla sa, že ju dostane do rádií. "Uverili jej. Boli presvedčení, že v Taliansku uspeje. Kým sa vlani pred Vianocami dostala do tamojších rádií, trvalo to 5-6 mesiacov. Celý ten čas stála takpovediac v rade a tí ľudia chystali jej propagáciu," prezradila v rozhovore pre Novinky.cz.

"Prekvapilo ma, že ju nasadili takmer do všetkých talianskych rádií. Nečakali, či uspeje v jednom alebo dvoch, ale verili jej natoľko, že ju pretlačili do všetkých," dodala sympatická brunetka, ktorá po úspechu v talianskych rebríčkoch krajinu aj navštívila a absolvovala viacero rozhovorov v rádiách. Zrejme aj to jej pomohlo k ponuke od nemeckej pobočky Universal Music, ktorá ju bude v spolupráci s pobočkami v ďalších krajinách zastupovať pri zahraničných aktivitách.


Do Nemecka mieri s novým remixom

Na nemeckom trhu však bude Lenny pesničku Hell.o propagovať v inej podobe než je tá, ktorá má už vyše 4,6 milióna prehratí na Youtube. Pred časom totiž vypísala súťaž o najlepší remix tohto singla a pre Nemecko vybrala verziu, ktorú vytvorili americkí Fancy Cars. "Každá krajina vyžaduje osobitý prístup, takže sme sa pre nemecký trh rozhodli ponúknuť tento remix. Teším sa, že cesta pesničky môže pokračovať aj tam," hovorí speváčka.

Remix fanúšikom predstavila len pred pár dňami spolu novým lyrics videom, ktoré vytvoril bubeník skupiny Mandrage Matyáš Vorda. "Je to kreslené rukou na papier, potom naskenované a následne animované v počítači," hovorí autor videa. Ako dodáva, vo vizuále inšpirovanom hororovou poetikou s odkazmi na Addamsovcov, Mŕtvu nevestu či Hviezdne vojny chcel podčiarknuť vyznenie textu.


Čaká ju leto v znamení festivalov, nevynechá ani Slovensko

Okrem krajín západnej Európy Lenny nezabúda ani na Slovensko. V lete vystúpi na festivaloch Topfest, Cibula Fest, Červeník, Grape a Lodenica.

Vypočujte si album Hearts na Deezeri:



Rozhovor: Lenny patrí medzi najväčšie objavy, o úspechoch však hovorí skromne

Text: Hudba.sk (zdroj: iDnes.cz, Novinky.cz)
Foto: Facebook.com/lennymusicofficial

Súvisiaci interpreti: Lenny