Druhý singel Komajoty z nového albumu Priame prenosy je zároveň titulnou skladbou nového seriálu Pravá tvár, ktorý vznikol v produkcii televízie JOJ. Pesnička Strih sa vymyká doterajšej tvorbe Martina Husovského a jeho spoluhráčov nielen svojím netypickým zvukom. Ide totiž o duet so spevákovou manželkou Veronikou.

"Michal Baláž, ktorý napísal scenár seriálu, mi poslal hotový text a po naozaj dlhej dobe som opäť sfúkol prach z mojej gitary. Je to gitarová skladba, ktorá sa jemne tiahne do blues a má veľmi zaujímavé sólo na dobro," hovorí Martin Husovský. Gitarové party potom pri nahrávaní prenechal oveľa skúsenejšiemu gitaristovi Ľubovi Petruškovi (Chiki Liki Tu-a, Satin Lead).

Hlavnou hrdinkou seriálu Pravá tvár je mladé dievča Vika, ktoré stvárnila herečka Monika Horváthová. To kapelu inšpirovalo k tomu, aby bol v pesničke výrazný ženský vokál. O ten sa postarala Veronika Husovská, spevákova manželka a sestra Katky Koščovej. "Ženský hlas si táto pesnička pýtala už od začiatku, hoci som to spieval sám. Nechceli sme spraviť typický duet. Veronika je skúsená, spieva celý život a je muzikálová herečka. Nie som zástanca typických duetov a takto sme k tejto pesničke aj pristupovali," priznáva Martin Husovský.

Ďalšou zaujímavosťou je, že videoklip k piesni Strih obsahuje zábery, ktoré v televízii ešte len budú odvysielané. Defilé seriálových scén doplnili zábermi na Martina a Veroniku Husovských, ktoré sa natáčali v Prešove.


Namiesto jednej skladby nahrali kompletnú hudbu k seriálu

Skladba Strih pochádza z piateho albumu Komajoty s názvom Priame prenosy, ktorý vyšiel v decembri minulého roka. Tvorcovia nového seriálu si singel vybrali ako titulnú pesničku, no tým to pre Komajotu neskončilo. Vo svojom štúdiu Prešovčania natočili aj scénickú hudbu do celého seriálu. Pre klaviristu a speváka to nie je nič nové - okrem kapelovej tvorby totiž často pracuje aj na hudbe pre divadelné hry. Napísal napríklad hudbu k muzikálu Jana z Arku pre Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

"Mám rád takéto veľké hudobné plochy, či už je to divadelná hra, muzikál alebo seriál. Dostal som pilota s poznámkami, čo sa má v ktorých sekundách udiať, či to má byť dramatické, veselšie alebo rýchle. Celkom rád robím, keď mám presné zadanie, pretože je to jednoduchšie ako premýšľať nad tým, čo tam dať. Takto som neskôr nahral ďalšie hudobné motívy, ktoré tvorcovia použili v nasledujúcich častiach," spomína spevák a skladateľ na prípravy hudobnej zložky k seriálu.

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér skupiny. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Pavel Višňovský

Súvisiaci interpreti: Komajota