Trojčlenná bratislavská kapela The Cellmates natočila video ku skladbe s názvom Speedy Race. Tá je ďalším singlom z jej debutového albumu, ktorý vyšiel koncom roku 2012 pod názvom Rockabilly Feeling.

Energická a chytľavá pieseň pochádza z autorského pera speváka a gitaristu DominikGajdošecha, ktorý skladá väčšinu autorských skladieb skupiny. Natáčanie videoklipu prebehlo v priestoroch dnes už nefungujúcich železiarní Vítkovice na prestížnom festivale Colours of Ostrava 2013, kde štýlové trio počas bohatej letnej koncertnej sezóny vystúpilo. Kameramanom a režisérom klipu je Jakub Murko, ktorý spolupracoval aj so známymi skupinami ako Hex, Para alebo Billy Barman.

Hudobné trio, inšpirované hudbou a štýlom päťdesiatych rokov, amerického rock'n'rollu a súčasného rockabilly, je ojedinelým zjavom na slovenskej hudobnej scéne. Ich vystúpenia, ktoré oslovujú všetky generácie, sa stávajú atrakciou aj vďaka ojedinelej show, ktorú kapela na pódiách prezentuje. Dôkazom je aj nový koncertný videoklip.


The Cellmates existujú od roku 2009 a ich začiatky sú ovplyvnené zvukom a umelcami z 50. rokov, ako Elvis Presley, Gene Vincent, Eddie Cochran alebo Buddy Holly. Na jeseň roku 2012 vydala kapela spomínaný debutový album Rockabilly Feeling a krátko potom získala aj medzinárodné ocenenie Rockabilly Award na súťaži kapiel v Nemecku, spolu s pochvalou za najlepší gitarový zvuk podujatia.

Okrem vlastných skladieb má kapela na prvom albume aj niekoľko prebratých piesní, ako napríklad novú úpravu hitu Bryana Adamsa Summer of '69 alebo C'Mon Everybody pôvodne od Eddieho Cochrana, ktorú neskôr naspieval aj punker Sid Vicious zo Sex Pistols. Štýlový obal bol albumu navrhnutý v USA, odkiaľ kapela rada objednáva aj svoje pódiové outfity.

Najbližšie si ich šou môžete vychutnať v piatok (16.8.) od 19:00 pred Euroveou alebo v sobotu (17.8.) v Pezinku ako predkapelu českej legendy Olympic.


Text: Roberta Gregorová
Foto: archív skupiny The Cellmates

Súvisiaci interpreti: The Cellmates