1. ročník medzinárodnej súťaže kapiel Rockabilly Rumble v nemeckom mestečku Eging am See sa uskutočnil aj za slovenskej účasti. V konkurencii kapiel z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska a Talianska sa skupine The Cellmates podaril nevídaný úspech. Ako jediný zástupca zo Slovenska zvíťazila v kategórii "Najlepšia pódiová prezentácia".

Podľa slov odbornej poroty The Cellmates predviedli profesionálnu show od prvej do poslednej minúty svojho vystúpenia a zaujali vôbec najlepším gitarovým zvukom celého podujatia. Víťazstvo slovenskej kapele otvorí brány na rôzne rockabilly festivaly a zahrá si aj na najväčšom európskom motozraze European Bike Week v rakúskom Faaker See, ktorého sa ročne zúčastní okolo 100 000 ľudí.

"Fantastický víkend, na ktorý dlho nezabudneme. Organizátori nás zaradili do programu na večer hlavného dňa, takže sme mali možnosť hrať pred plnou sálou v spoločnosti výborných kapiel. Odniesť si cenu z takejto akcie je splnením nášho sna," takto opísal svoje pocity spevák kapely Dominik.

Vrcholom večera bolo pre mladých bratislavských hudobníkov preberanie ceny priamo z rúk Grahama Fentona, frontmana legendárnej Anglickej kapely Matchbox, ktorá vystupovala s menami ako Johnny Cash, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins.

The Cellmates na Rockabilly Rumble - "prišli, zahrali a zvíťazili"

Bratislavské trio The Cellmates je inšpirované hudbou a štýlom 50. rokov - najmä americkým rock'n'rollom a rockabilly. Inšpirácia Elvisom Presleym, Buddym Hollym či Johnym Burnettom je pritom zjavná aj na vzhľade kapely, ktorá svoju kariéru odštartovala v roku 2009 vlastným podaním dobových hitov.

Skupina počas svojej existencie účinkovala v množstve slovenských klubov, zahrali si aj susednom Česku a Rakúsku. Fanúšikov získali aj vďaka vystúpeniam na festivaloch ako Bažant Pohoda, Trutnov Open Air, Bratislavské kultúrne leto, Dni Petržalky, na podujatí Silvester v Bratislave či na majstrovstvách Sveta a Európy v akrobatickom rock'n'rolle.

The Cellmates v súčasnosti pracujú na svojom debutovom albume, ktorý by mohol byť ešte v mnohom prekvapivý. Svoj repertoár sa pokúšajú obohatiť aj prerábkou niektorých súčasných hitov zahraničných aj domácich interpretov.

The Cellmates - Tear It Up

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Robo Gregor, PR manažér skupiny.