Dvanásty ročník medzinárodného festivalu jazzu a komornej hudby pod názvom Hudba Modre sa uskutoční už nasledujúci víkend. Ako ďalej agentúru SITA informovala riaditeľka Kultúrneho centra Modra Marcela Kvetková, festival rozozvučí priestory Nemeckého evanjelického kostola na Dolnej ulici 1 od piatka 18. do nedele 20. augusta.

Návštevníci sa môžu tešiť na štyri festivalové koncerty počas troch dní. Na podujatí budú mať možnosť si vypočuť swingový orchester Fats Jazz Band s novým programom Večer pri Dunaji, ako aj Malý koncert veľkých nádejí v podaní žiakov a pedagógov Základnej umeleckej školy v Modre, ktorí sa predstavia v sobotu o 17:00.

Hosťom Bergerovho tria bude na večernom sobotnom koncerte prvý trubkár Slovenskej filharmónie Rastislav Suchan a Moyzesovo kvarteto vystúpi v nedeľu s medzinárodne uznávanou kórejskou klaviristkou Sung-Suk Kang. Umelecký zážitok na poslednom koncerte sľubuje aj recitácia Božidary Turzonovovej z poézie Jozefa Leikerta. Vstupné na všetky koncerty je dobrovoľné.

Zdroj: SITA
Foto: FB.co/fatsjazzband