Bratislavská hudobná dvojica Shina a Daniel Salontay sa v posledných rokoch venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V klube Za zrkadlom však Longital predstaví nový akustický program. N koncerte, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra, fanúšikovia uvidia aj Zdeňka Bínu z kapely -123 minut.

Dano Salontay si práve pre akustické koncerty dal postaviť na mieru nový nástroj Lakewood. Zhoda názvu gitary s miestom, kde býval počas štúdia jazzu v USA, nie je náhodná. Od začiatku ho názov ku gitare priťahoval a nakoniec ho nástroj priviedol naspäť ku koreňom - akustickému hraniu.

Shina sa pre zmenu chopila Danovho starého sláčika a hrá ním na basgitare, čím dostáva akustický koncert mimoriadne hlboké vibrácie. Akustické verzie skladieb Longital sú zvukovo farebné, plné energie a slnka babieho leta. K Longitalu sa na pódiu pridá aj špeciálny hosť Stroon, vlastným menom Dalibor Kocián, ktorý zahrá na vibrafón.

V úlohe hudobného hosťa sa predstaví Zdeněk Bína, ktorého určite všetci dobre poznajú ako frontmana českej skupiny –123 minut. Známe trio v súčasnosti nekoncertuje, ale Zdeněk so svojím nezameniteľným vokálnym a gitarovým prejavom pokračuje v rámci nového akustického projektu, pričom ho podpori jeho dvorný basgitarista Jan Urbanec. Zdeňka Bínu a Longital spája aj dlhoročné priateľstvo, pričom popri samostatných skladbách vznikne určite priestor aj na spoločný jam.

V Klube za zrkadlom sa s podporou Ministerstva kultúry SR počas v súčasnosti koná výtvarný workshop. Mladí výtvarníci s použitím UV farieb tvoria výtvarné diela, ktoré budú nasvietené utrafialovým svetlom, čo bude určite zaujímavá pastva pre oči aj počas koncertu. Organizátori v súvislosti s otvorením jesennej sezóny sľubujú aj ďalšie novinky.

Lístky na koncert stoja v predpredaji 6 eur, na mieste bude ich cena 8 eur.

Foto: Jaro Ridzoň - Longital.com

Redakciu Hudba.sk informovala za Longital Michaela Kučová.

Súvisiaci interpreti: Longital