Popri letnom koncertovaní a dovolenkovaní sa Zdenka Predná zamestnávala aj prípravou svojho štvrtého štúdiového albumu. V týchto dňoch už pracuje na nahrávaní nových skladieb v štúdiu LittleBeat, ktoré má v rámci slovenskej popovej scény momentálne najprogresívnejší zvuk.

Na albume, ktorý bude opäť celý v slovenčine, sa objaví viacero zaujímavých producentov. Kus svojho pohľadu na hudbu albumu dodajú okrem iných aj Milan Adamec zo Simple Lounge Orchestra, Jozef Engerer (Moja Reč) alebo Losos z kapely Noisecut. Objaví sa na ňom dokonca aj pár skladieb zo šuplíka Jany Kirschner.

"Chcela by som, aby som z albumu mala dobrý pocit, aby bol bez kompromisov, aby nepodliezal dnešnému trendu, ale zároveň aby dokázal zaujať a priniesť niečo nové," uviedla Zdenka Predná, ktorá sa okrem nahrávania naďalej venuje charitatívnym akciám. Najbližšie ju môžu fanúšikovia vidieť 22. septembra vo Zvolene na akcii Občianskeho združenia Psíčkari zameranej na pomoc útulkom a zvieratám bez domova. Zdenka sa tam prvýkrát predstaví nielen ako speváčka ale aj v úlohe moderátorky.

So zámerom "nepodliezať trendu" a "priniesť niečo nové" si speváčka nahrávacie štúdio vybrala dobre. Producenti Martin Šrámek a Andrej Hruška ukázali svoj cit pre hudbu napríklad prácou na singli Kavárenský typ skupiny Žena s ovocím (v ktorej je práve Hruška tým ovocím) alebo skladbou Čas z aktuálneho albumu Dana Heribana (Na jeden dych, 2012).

Ich značka LittleBeat sa však na popovej scéne zapísala veľkými písmenami najmä debutom Celeste Buckingham Don't Look Back (recenzia). Práve pod taktovkou dvojice Šrámek-Hruška totiž dostal finálnu podobu jej prvý singel Nobody Knows aj megahit Run Run Run. V štúdiu LittleBeat vznikol aj nový singel Nely Pociskovej s názvom War, okrem toho chystajú talentovaní producenti spoluprácu s Chinaski, Rytmusom či dvojicou Bystrík a Robo Papp. 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Barbora Drahovská, PR manažérka Zdenky Prednej.

Súvisiaci interpreti: Zdenka Predná