Americká skupina Green Day vystúpi budúci rok v januári v rámci európskeho turné aj v Krakove a v Prahe. Do Čiech sa vracia po siedmich rokoch. Ako predskokan sa na celom európskom turné predstaví formácia The Interrupters. Správy z minulého týždňa pritom v súvislosti s očákavaným európskym turné o Prahe a Krakove nehovorili.

Už tridsať rokov existuje americká punková skupina Green Day. Na konte má množstvo hitov. Jej fanúšikovia z nášho regiónu si ju budú môcť po rokoch opäť vychutnať naživo. 21. januára 2017 vystúpia členovia skupiny Green Day v poľskom Krakove a o deň neskôr v Prahe. Do Tipsport Arény prídu s programom obsahujúcim aj najnovšie single Bang Bang a Revolution Radio.  

Revolution Radio je tiež názov dvanásteho štúdiového albumu skupiny Green Day. "Svet stratil svoju kolektívnu povahu. Ja, Mike a Tré sme tiež stratené duše. Nová platňa sa má stať dôvodom, aby sa všetky stratené duše spojili - tancovali a spievali spolu. A hlavne našli jedna druhú," povedal frontman skupiny Billie Joe Armstrong.


Green Day vznikli v roku 1986 v Kalifornii v Spojených štátoch. Založili ju basgitarista Mike Dirnt a spevák a gitarista Billie Joe Armstrong. Od roku 1990 s nimi hrá bubeník Tré Cool.   Skupina prerazila vďaka albumu Dookie z roku 1994. Predalo sa z neho viac ako 11 miliónov kusov. Skupina vtedy získala aj jednu cenu Grammy. O desať rokov neskôr Green Day zabodovali multiplatinovým albumom American Idiot. Opäť zaň získali Grammy. V roku 2012 vydala skupina trojicu albumov ¡Uno!¡Dos!, a ¡Tré!. Vlani bola uvedená do Rock'n'rollovej siene slávy.  

Predskokan pražského koncertu Green Day - skupina The Interrupters - pochádza z Los Angeles. Vznikla v roku 2012, tvoria ju speváčka Aimee Interrupter a súrodenci Kevin, Justin a Jess Bivon. Ska-punková formácia v Prahe predstaví svoju tvorbu. Doteraz vydala dva albumy.


Redakciu Hudba.sk ifnormovala Lenka Muráriková z agentúry Charm Music.
Foto: Frank Maddocks

Súvisiaci interpreti: Green Day