Kapela Smola a Hrušky zverejnila nový singel a klip Profesor lásky, ktorý určite fanúšikov prekvapí svojím popovým spracovaním a netradičnou speváckou polohou frontmana Spoka. Ten už dlhšie pracuje na svojom hlasovom prejave pod dohľadom skúseného hlasového pedagóga a svoju spevácku vyzretosť týmto songom len potvrdzuje.

Frontman Jozef "Spoko" Kramár je zároveň autorom hudby, o text sa postaral uznávaný slovenský textár Vlado Krausz. Romantický klip má na svedomí celý realizačný tím kapely v spolupráci s mladým talentovaným tímom VLN productions a odohráva sa v nádhernom prostredí Slovenského raja.

"Pieseň Profesor lásky vznikla v období, keď sa udialo niekoľko životných príbehov a zažil som situácie, ktoré pozná hádam každý hudobník a to, keď sa fanúšička zamiluje do svojho idola. Napriek tomu, že skladba má výrazne popové aranžmány, pozornému uchu neujde aj štipka recesie a irónie, ktoré umocňuje aj vizuálna podoba skladby a som veľmi rád, že sa podarilo napriek náročnosti natáčania a početnému komparzu, dosiahnuť takýto skvelý výsledok. Už teraz máme naozaj veľmi pozitívne reakcie od našich fanúšikov a veríme, že čoskoro budú Profesora lásky počuť aj z našich slovenských či českých rádií," hovorí Spoko.


Smola a Hrušky patrí k najviac koncertujúcim slovenským kapelám a je jednou z mála, ktoré sa môžu pochváliť prekročením hranice 1000 odohraných koncertov. Kapela momentálne pracuje na ďalších novinkách a sústreďuje sa hlavne na budúci rok, kedy sa chystá celoročná oslava 20. výročia. Už teraz sa tak fanúšikovia môžu tešiť na najväčšie turné v histórii kapely, novú koncertnú šou, nový album, klipy či knihu. Termíny a predpredaj lístkov na výročné turné zverejní kapela už čoskoro.

Šesťčlenná formácia má od svojho vzniku v roku 1997 na konte šesť albumov: Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012) a výberovku Best On 1997 - 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010) a najnovšie CD a DVD Unplugged Live in Spišské Divadlo (2016).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Smola a Hrušky Martin Hlavatý. 

Foto: VLN productions

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky