Jeden z najpopulárnejších slovenských spevákov súčasnosti Adam Ďurica vydáva nový singel Holubička, ktorý fanúšikom predstavil spolu čiernobielym umeleckým videoklipom. Svoju hudbu a spevácky talent v novinke spojil s textárskym umom Simy Martausovej a výsledkom je krásna skladba plná emócií.

"Sima Martausová je veľmi talentovaná umelecká duša. Vážim si všetkých umelcov, ktorí si vedia napísať nielen hudbu, ale aj text. Sima píše krásne pesničky, veľmi jemné a osobné. V jej podaní znejú neskutočne autenticky. Keď spieva, verím jej každé jedno slovo. A to bol aj dôvod, prečo som ju oslovil."

"Keď mi poslala text k piesni Holubička, už pri jeho čítaní som počul tú melódiu, ktorá ku mne prišla akoby z neba. Bol to jeden z tých momentov, kedy sa udeje niečo, čo je silnejšie ako nejaké mechanické vnímanie. Je to silný umelecký moment, kedy vznikajú výnimočné skladby," prezradil o zrode nového singla Adam Ďurica.


Videoklip vznikal v ateliéri na okraji Prahy pod vedením skúseného JakubMahdala a jeho tímu z mahdies.com. Okrem speváka a profesionálnej tanečnice si v klipe zahrala aj pôvabná česká herečka Tereza Střihavková.

"Už po niekoľkýkrát som nakrúcanie klipu zveril do rúk českého režiséra. Tentokrát to bol Jakub Mahdal. Cítil som, že potrebujem zmenu a keď som si pozeral rôzne klipy, či už české alebo slovenské, viackrát sa mi stalo, že sa mi páčila práve jeho práca. Okrem toho, Jakub je aj hudobník a to ma presvedčilo, aby som ho oslovil. A musím povedať že som veľmi spokojný," vyjadril Adam uznanie českému režisérovi.   

Tridsiatka v znamení veľkých zmien

Holubička je po skladbe Jazero druhou ochutnávkou zo spevákovej pripravovanej piatej štúdiovky, ktorú pomenoval na štýl britskej hviezdy Adele či Richarda Müllera - podľa svojho veku. Názvom albumu je tak číslo 30
Na konečnom zvuku nielen tohto singla, ale aj celého albumu sa do veľkej miery podieľal producent albumu Matej Turcer (From Our Hands), s ktorého prácou je Adam veľmi spokojný.

"Celý album 30 pre mňa znamená obdobie, ktoré zachytáva veľa zmien v mojom osobnom živote. Tie sa, pochopiteľne, následne prejavujú aj v mojej hudbe. Mateja Turcera som si vybral ako hlavného producenta albumu práve preto, aby som našiel môj nový sound a aby moje ďalšie skladby dostali nový kabát. Musím povedať, že už teraz viem, že to bola tá najlepšia voľba, pretože s Matejom sme sa perfektne dopĺňali a mám silný pocit, že sme spolu urobili naozaj výnimočný album. Za seba môžem povedať, že to bola perfektná spolupráca."


Vydanie albumu 30 je naplánované na budúci mesiac. Pri oboch doteraz zverejnených piesňach možno povedať, že v spevákovej tvorbe ide o výrazný posun vpred. Jeho piesne dostali vážnosť a textovo aj hudobne sú vyzretejšie. Na albume sa podieľalo viacero textárov, mal by byť teda rôznorodejší ako predchádzajúce platne.

Popri finalizácii albumu má Adam Ďurica plné ruky práce aj s prípravami na novembrové koncerty Veselo a spolu. Okrem jeho kapely sa spolu s ním na pódiu predstavia aj hudobníci z Peter Bič Project na čele s Petrom Bičom a speváčkou Viktoriou a "skokan" roka 2017 BuranoWski. Dva večery plné známych hitov, z ktorých mnohé dostanú novú podobu, sa uskutočnia na konci novembra v Bratislave a Košiciach. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Koncerty Veselo a spolu:

27. 11. (19:00) - Bratislava, Ateliér Babylon
28. 11. (19:00) - Košice, Spoločenský pavilón

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváka www.adamdurica.com, sledovať ho môžete na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.


Foto: artwork (titulná fotografia), Michaela Rusaňuková (foto z nakrúcania)

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica