Soulová speváčka a autorka Lena Yellow vydáva EP Na chvíli, ktoré voľne nadväzuje na debut Positivity. Novinka opäť kombinuje prepracované aranžmány, skvelé hráčske výkony a emotívny náboj viachlasov. V štyroch autorských piesňach Lenky Jankovskej a skladateľa Tomáša Sýkoru zaznejú vedľa angličtiny i české texty. EP vyjde 24. septembra v Supraphone.

EP Na chvíli je zložené zo štyroch singlov. One-TwoThree a Let 'do it all priamo nadväzujú na debut Positivity. Hudobne sa na nich podieľal tiež austrálsky spevák Yannick Tevi. Sála z nich inšpirácia afro-americkým soulom, popom a jazzom. Samostatne vyšli už v roku 2016. Singel One-TwoThree, ku ktorému bol natočený videoklip, bol v roku 2018 ocenený americkou Akadémiou Music Awards - The Best Song R & B / Soul. V roku 2018 vznikli druhé dva single - Na chvíli a Pokolikáté. Tie budú mať na EP svoju premiéru a zároveň predstavia aj českú tvorbu projektu. Vokály tu podporili speváčky Annamária Cecília d'Almeida, Marta Kloučková a Diva Baara.

"Pôvodne sme s Tomášom pracovali na druhom albume, ktorý mal byť celý v češtine. Zároveň som cítila, že sa uzatvára ďalšia etapa v mojom živote, a že moje momentálne hudobné nastavenie je viac intímne a akustické. Preto som sa rozhodla vydať štyri skladby, ktoré vznikali v priebehu rokov 2016-2018 a sú ešte vo veľkom obsadení, na jednom spoločnom EP," hovorí Lena Yellow. "Keď som premýšľala, kedy ho vydať a ako by sa malo volať, zvolila som názov podľa skladby Na chvíli, ktorú som napísala pre svojho muža a nášho syna, ktorí pre mňa boli a sú veľkou inšpiráciou. Dátum vydania bude teda v deň synových narodenín. EP Na chvíli je pre mňa esenciou vďačnosti za každý okamih, ktorý prežívame," dodáva.


Speváčka a autorka Lenka Jankovská alias Lena Yellow (Yellow Sisters, Mateřská.com) a skladateľ a pianista Tomáš Sýkora 
(Nedaba, wrgha POWU orchester, držiteľ ceny Anděl v kategórii Jazz) sa hudobne prepojili v roku 2011. Ich spolupráca vyústila v autorský soul-jazzový album Positivity, ktorý pokrstili na jeseň 2014. Ku spolupráci boli prizvaní vokalisti z Bostonskej Berklee College of Music, austrálsky spevák Yannick Tevi, Annamária Cecília d'Almeida a hráči z českej scény Adam Koller (bicie, perkusie), Tomáš Fuchs (gitara), Miloš Klápště (basgitara, kontrabas).

Album sa nahrával v Biotech Štúdiu u Ecsona Waldes. Ich prvý singel Fever zabodoval v semifinále medzinárodnej súťaže Unsigned Only 2014. Po vydaní albumu sa muzikanti vydali na Positivity Tour, ktorú zakončili ako support svetoznámych Incognito v Lucerna Music Bare v Prahe. V roku 2019 hosťovanie zopakovali, tentokrát na turné k príležitosti 40. narodenín Incognita.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Štěpánka Kubíčková z Kontra Production.