Už od soboty 17. septembra sa môžu fanúšikovia Pavla Hammela a Prúdov tešiť na turné legendárnej Zelenej pošty. Od vydania albumu autorskej dvojice Hammel - Varga tento rok uplynulo už 50 rokov a pesničky z neho odznejú naživo v Trenčíne, Nitre, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, Žiline a Bratislave. V hlavnom meste organizátori po vypredaní pridali ďalší koncert - v pondelok 26. septembra.

Na turné budú s Pavlom Hammelom koncertovať špičkoví slovenskí hudobníci – gitarový mág Fero Griglák, ktorý s Hammelom začínal ako mladý gitarista, Fedor Frešo ml. na basgitare, ktorý už neraz ukázal, že je dôstojným nástupcom svojho otca, a o bicie sa postará jeden z najlepších slovenských bubeníkov Martin Valihora. Na klávesových nástrojoch budú hrať Peter Preložník, všestranný hudobník, ktorý zvykol na koncertoch Prúdov hrať vedľa Mariána Vargu, a hudobný skladateľ a vynikajúci hudobník Vladislav "Slnko" Šarišský.

Na koncertoch odznejú nielen skladby z albumu Zelená pošta, ktorý nedávno vyšiel v špeciálnej vinylovej reedícii. "Po odohratí celého albumu zostanem na pódiu sám s akustickou gitarou a ústnou harmonikou a zaspievam piesne Balada o smutnom JánoviSpievam si pieseň, ktorými sa vrátim do svojich začiatkov folkového speváka. Na pódiu ma potom vystrieda kapela s inštrumentálnymi skladbami Collegium Musicum a na záver odpálime skladby ako Zvonky zvoňte, Labutie piesne či Piesne z kolovrátku," prezradil o koncertnom programe Pavol Hammel a dodal: "V lete sme hrali so Zelenou poštou na dvoch českých festivaloch a program a skladby mali obrovský úspech. Verím, že potešíme aj slovenských fanúšikov."

Prečítajte si aktuálny rozhovor: Paľo Hammel: S Mariánom Vargom sme sa nikdy nerozišli v zlom

Termíny koncertného turné Zelená pošta 2022:

17. 9. – Trenčín, Piano klub
18. 9. – Nitra, PKO
19. 9. – Banská Bystrica, Aula SZU
20. 9. – Košice, Historická radnica - vypredané
21. 9. – Prešov, Kino Scala
22. 9. – Žilina, Dom odborov
23. 9. – Bratislava, Stars Auditorium - vypredané
26. 9. – Bratislava, Stars Auditorium - pridaný koncert

Všetky informácie o turné nájdete na oficiálnej stránke www.pavolhammel.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Silvia Turnerová. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Paľo Hammel, Prúdy