Mladá slovenská speváčka, skladateľka a textárka Lucia Ščigulinská na domácej hudobnej scéne debutovala minulý rok s pesničkou Sama Sebou, ktorá bola niekoľko mesiacov v playliste Rádia Slovensko. S viac ako ročným odstupom po druhej, rytmickejšej piesni s názvom Míľniky istoty prichádza s novinkou Chyby nás učia.

"Chyby nás učia, ako neznášať pravdu," spieva Lucia v úvode svojej tretej vydanej piesne. Ponúka v nej osobnú výpoveď, ktorá vychádza zo skúsenosti, že v každej chybe a nesprávnom rozhodnutí nakoniec vieme nájsť niečo pozitívne. Hudbu aj text zložila v priebehu jedného večera. 

"Niekedy dokážem napísať len niekoľko taktov a potom sa k nim po určitom čase vraciam. V tomto prípade sa mi však podarilo vytvoriť takmer celý text aj hudbu za pár minút," prezrádza mladá speváčka a autorka. Finálnu podobu potom dostala vďaka skúseným producentom a hudobníkom.

"Môj nápad som pustila producentovi Andrejovi Hruškovi, idea sa mu ihneď zapáčila a pustili sme sa do práce. Spolupráca s ním je skvelá a som veľmi vďačná aj hudobníkom, ktorí sa podieľali na nahrávaní," dodáva. Na kontrabas a basovú gitaru hrá Michal Šelep, na klavír a syntetizátory Matej Maximilián Mikloš, vokály naspieval Samuel Hošek a k finálnemu výsledku prispel masteringom Miroslav Chyška.


O umelecký vizuál plný rôznych esteticky atraktívnych záberov sa tentokrát postaral Samuel Hošek v role art directora a strih a kameru mal na svedomí Pavol Matava z Tvojstory. K finálnemu výsledku výrazne prispela mejkapom a stylingom talentovaná artistka Mishel Doublew.

"Tvorba videoklipov je pre mňa veľmi náročná, keďže s týmto typom umenia nemám veľké skúsenosti. Snažím sa však usilovne pracovať a k môjmu zlepšeniu prispievajú hlavne ľudia, s ktorými pracujem," priznáva skromne speváčka. Po náročnom pandemickom období plánuje pokračovať v tvorbe a naďalej na sebe pracovať.

"Mojím snom a cieľom je tvoriť hodnotnú hudbu, ktorá osloví človeka svojou melódiou a premysleným textom v slovenskom jazyku. Stále sa učím, tvorím a posúvam. Veľmi ma to baví a ak situácia dovolí, chcela by som začať v budúcom roku koncertovať." V najbližšej dobe sa tiež plánuje sústrediť na tvorbu uceleného diela v podobe EP alebo CD.

Vypočujte si Luciine prvé dva single z roku 2020:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Filip Ščigulinský. Správu sme upravili. Všetky informácie a novinky speváčky Lucie môžete sledovať na jej oficiálnych profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.