Rocková ikona 90. rokov hlási svoj návrat. Lenny Kravitz vydá po piatich rokoch nový album Blue Electric Light, z ktorého zverejnil pilotný singel TK 421 spolu so šteklivým sprievodným videoklipom, v ktorým sa objavil nahý a vy mu nebudete veriť, že má 59 rokov.

Je ranná rutina kreatívny nápad, ako spracovať vizuál k singlu, ktorý ohlasuje nový album? Ak sa prebúdzate nahí ako Lenny Kravitz, tak áno. Razom sa aj z pohľadu na obyčajné umývanie zubov stáva vizuálny zážitok. V jednej z horúcich scén prekrýva intímne partie iba jeho dlaň, v ďalšej zase socha, za ktorou stojí a inde sa už na pomoc pridá uterák obkrútený okolo bokov.

Nechýba klišé prestrih zo sprchy, kde Lenny Kravitz skutočne nedáva veľa priestoru fantázii divákov. Na to sa ale zrejme sťažovať nebudú, možno až vo chvíli, keď sa objaví oblečený. A vlastne ani vtedy nie. Nohavice z hadej kože doplnené výrazným opaskom vyzývavo pútajú pozornosť na spevákov rozkrok.

Videoklip vznikal pod rukami uznávaného režiséra Tanu Muina a má byť odzrkadlením slobodomyselnosti umelca. Názov samotnej skladby TK421 odkazuje na Stars Wars, keďže TK-421 bolo označenie stormtroopera z vojenskej základne Death Star, ktorý mal za úlohu strážiť vesmírnu loď Millenium Falcon. "Všetci na palubu, teraz je čas čeliť svojmu strachu," vyzýva Kravitz v búrlivej funk-rockovej novinke.  

Novinkou oznamuje svoj prvý dvojalbuum Blue Electric Light, ktorý vyjde 15. marca 2024. Dvanástu štúdiovú nahrávku Lenny Kravitz napísal a nahral vo svojom štúdiu na Bahamách v spolupráci s dlhoročným gitaristom Craigom Rossom. Album, na ktorý fanúšikovia čakali päť rokov, popisuje hudobník slovami: "Nadčasový. Výbušný. Romantický. Inšpirujúci."

Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz