Anglická kapela Blur zverejnila teaser dokumentu New World Towers. V ukážke, ktorá trvá minútu a jedenásť sekúnd, je možné vidieť napríklad kúsok rozhovoru s gitaristom Grahamom Coxonom a spevákom Damonom Albarnom.

Dokument mapuje nahrávanie najnovšieho albumu The Magic Whip (2015) v Hongkongu alebo vystúpenie kapely v londýnskom Hyde Parku. O réžiu snímky sa postaral Sam Wrench. Očakávanú novinku budú premietať zatiaľ len v britských kinách 2. decembra. 


Blur vznikli v roku 1988 v Londýne, pričom spočiatku vystupovali pod názvom Seymour. Debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom.

Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali album Think Tank. Oficiálne pauzu ukončili až v roku 2008 a tento rok v apríli ponúkli spomínanú nahrávku The Magic Whip. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako There's No Other Way, Girls & Boys, Parklife, Country House, Stereotypes, Song 2, Tender, Beetlebum alebo Coffee & TV


Zdroj: SITA (DigitalSpy.com)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Blur