Prešovská kapela RuSnack's a herci z divadielka pre deti Cililing minulý týždeň odštartovali nový projekt živých online prenosov zameraný na umelcov z východného Slovenska s názvom Hudba v srdci. Počas prvých dní vysielania (od 6. do 8. novembra) mala vystúpiť aj Ľudová hudba Muzikanci Raslavicke, no z dôvodu choroby účinkujúceho sa koncert presunul na iný termín.

Tento týždeň však projekt pokračuje ďalšími vystúpeniami. Už dnes sa predstaví alternatívna prešovská kapela PoTmeHút a skupina Galaxis - Žbirka revival z obce Kamenice v okrese Sabinov, ktorá hrá hity Mira Žbirku. Nedeľa bude patriť punk rocku, v priamom prenose môžete vidieť skupiny From The Six z Košíc a Niečo Navyše z Bardejova. Ani tento víkend sa nezabudlo na deti - v sobotu o 16:00 bude naživo odvysielaná rozprávka Kocúr v čižmách z dielne divadielka Cililing.

Jednotlivé vystúpenia si môžete pozrieť nielen naživo ale aj spätne vo forme záznamov. Aj pri nich však platí, že je potrebné zakúpiť si vstupenku, ktorou podporíte umelcov a tvorcov projektu. Momentálne sú k dispozícii záznamy z koncertu RuSnack's a divadielka Cililing s detským predstavením Pinokio.

Vstupenky na živé prenosy je možné zakúpiť vždy v deň vysielania od 8:00 do skončenia prenosu. V priebehu ďalšieho týždňa sa potom zverejnia záznamy z prenosov. Presný rozpis vysielania a nákup vstupeniek na live prenos je na stránke vafec.sk/hudbavsrdci.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol organizátor projektu Vasil Feckanič.