Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon a George Harrison prepisujú históriu singlových rebríčkov. Štvorica sa vďaka poslednému singlu Now and Then vrátila na ich vrchol, 60 rokov od ich prvého umiestnenia na prvých priečkach so skladbou From Me to You.

The Beatles si zároveň pripisujú na zoznam svojich rekordov najdlhší odstup medzi singlami číslo 1. Prešlo presne 54 rokov medzi terajším úspechom a ich posledným singlom na prvej priečke UK chartu. Naposledy sa na ňu dostala pesnička The Ballad of John and Yoko. Zároveň sú tiež najstarším umelcom na vrchole rebríčka v Spojenom kráľovstve.

Tu však výpočet rekordov nekončí. Now And Then sa stal už 18. singlom The Beatles, ktorý obsadil vrchol britského singlového rebríčka. Vďaka tomu sa stali britskou kapelou s najväčším počtom singlov na prvom mieste v histórii. A pripísali si ešte jeden rekord v prostredí streamovania. Ich posledný singel sa stal najstreamovanejšou skladbou skupiny za jeden týždeň. Prekonal tak rekord hitu Here Comes the Sun z roku 2021.

"Je to neuveriteľné. Je to pre mňa tiež veľmi emotívny moment. Milujem to," reagoval na úspech Paul McCartney. K úspechu The Beatles sa vyjadril aj generálny riaditeľ Oficial Charts Company, Martin Talbot: "Návrat Johna, Paula, Georgea a Ringa s posledným singlom Beatles Now And Then upevnil ich legendu a novými rekordmi podčiarkol mimoriadny rozsah ich trvalej príťažlivosti naprieč všetkými generáciami." Ako dodal, ak niekedy existovali nejaké pochybnosti o tom, že The Beatles sú najväčšou kapelou všetkých čias, minulý týždeň sa definitívne rozplynuli.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)