Speváčka Mária Čírová, ktorá je v súčasnosti v jednom kole s predvianočnými koncertami, prezradila, že sa prácu a kariéru snaží nebrať príliš vážne. Niektoré podujatia sú podľa nej spojené s veľkým časovým stresom, pri ktorom nie je čas ani na jedlo a pitie, rodinu preto považuje za svoju oázu pokoja.

"Vždy som mala taký nadhľad alebo som sa o to aspoň snažila. Bola som tak vedená z rodiny - nebrať veci príliš vážne, nebrať seba príliš vážne a nebrať vážne prácu ani kariéru. Nikdy neviete, ako dlho budete na tomto svete, takže si z toho netreba robiť príliš veľkú hlavu. Preto som sa v dvadsiatke šupla rovno do rodiny, že kašľať kariéru," povedala Mária Čírová v rozhovore pre agentúru SITA.

Napriek tomu však dnes už 26-ročnej matke dvoch detí spev stále robí radosť. "Spev ma nenormálne baví, baví ma aj celá hudba aká je. Som vyštudovaná klaviristka, hudobne som sa formovala už odmalička, no keď som sa ocitla blízko vrcholu, že môžem patriť medzi top, tak zrazu vidím, koľko to obnáša stresových situácií," zdôverila sa speváčka. "Nedávno som mala jeden veľký koncert v Redute a to, čo sme zažili, to bolo peklo. Mala som len jeden banán ráno o šiestej a večer som spievala pre veľké firmy, nádherne oblečená, šťastná, ale hladná a smädná, mali sme stresy so zvukovkou, nešiel mikrofón, zlyhávala technika a všetko sa predlžovalo. Nemali sme čas sa ísť najesť a tak ďalej," prezradila.

Oporou je jej partner

"Je veľmi náročné byť na pódiu usmiata a energická, keď pozadie je také, aké je. Je tam kopec vecí, treba si vybaviť šaty a šperky, make-up, vlasy a keď niečo nepasuje režisérke, tak to musíte rýchlo zmeniť. Niekedy vám už ukazujú na hodiny, že 'no, ale máš, moja drahá, pol hodinu', a keď viete, že nestihnete ísť ani na toaletu, tak to je skutočne veľmi zlé," dodala. V takýchto chvíľach je speváčke najväčšou oporou jej partner Maroš Kachút. "Vždy si to zlízne moja polovička, pred druhými som akože vysmiata a šťastná a potom doma vyžmýkaná odpadnem na pleci svojho partnera. Preto sa teším, že mám rodinu. Je to pre mňa taká oáza pokoja. Rodina je úplný základ," zdôraznila.

Populárna speváčka pred Vianocami okrem vystúpení na množstve firemných akcií a mestských vianočných trhoch chystá aj veľký samostatný koncert pre svojich fanúšikov. Už budúcu sobotu 20. decembra v Kine Hviezda v Trnave so svojou kapelou, vokalistami a sláčikovým kvartetom zahrá svoje známe skladby aj vianočné koledy v nových, netradičných aranžmánoch. Sama sa predstaví ako speváčka aj ako klaviristka a prekvapením pre účastníkov koncertu bude utajený špeciálny hosť. Veľký vianočný koncert sa pre ňu stáva tradíciou, pozrite si zostrih z minuloročného vystúpenia v nitrianskej synagóge.


Láka ju život na farme

Keďže má rada kľud, láka ju aj život na farme, aký pozná od svojich priateľov. "Baví ma taký farmárskejší život - napriek tomu, že bývam v Bratislave. Bavíme sa o tom s našou rodinou normálne už aj dva roky, že poďme to robiť, ale obidvaja s mužom sme hudobníci a v Bratislave máme nejaké záväzky a celkovo je to veľmi odlišný život od toho, čo žijeme," hovorí Mária.

"Na jednej strane by to pomohlo, ale hovorili sme si, že dobre, skúsme nad tým porozmýšľať - bolo by to fajn možno na týždeň, možno na mesiac, ale možno po mesiaci by nás už žrali mrle, že poďme pracovať," zasmiala sa speváčka. "Máme kamarátov, ktorí sa takto odsťahovali, spravili si farmu a žijú si svoj život. Odsťahovali sa na lazy, chovajú kone, robia syry, predávajú to a živia sa tým. Žijú si spokojne a šťastne. Ja si však stále hovorím, že pre mňa je to ešte asi skoro, možno neskôr, ktovie," uzavrela.

Zdroj: SITA, Facebook.com/mariacirova
Foto: Peter Lehotský

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová