Slovenská speváčka Marika Gombitová po dlhých rokoch mlčania prvýkrát verejne prehovorila. Stalo sa tak v televíznom programe Legendy popu, v ktorom počas priameho prenosu poďakovala fanúšikom za ich neutíchajúcu podporu. "Samozrejme, je mi úprimne ľúto, že tam nie som s vami fyzicky. Ďakujem za prípravu tohto úžasného večera," povedala.

Telefonický rozhovor s Gombitovou viedol jej dlhoročný priateľ a textár Kamil Peteraj, ktorý sa interpretky spýtal aj na to, či je možný jej návrat na scénu v prípade, že by sa jej zdravotný stav zlepšil. "Áno, prídem, pravdaže," znela odpoveď z Gombitovej úst. Na záver krátkeho rozhovoru sa 55-ročná speváčka ešte raz poďakovala všetkým svojim priaznivcom: "Chcela by som pozdraviť moje publikum, všetkých ľudí dobrej vôle. Skláňam sa za vašu oddanosť, trpezlivosť a lásku. Veľmi vás potrebujem. Ďakujem za všetko," dodala.

Marika Gombitová - telefonický rozhovor (Legendy popu - Marika Gombitová, 13. január 2012)

Hity Mariky Gombitovej v Legendách popu predstavili viaceré slovenské speváčky a speváci. Najzaujímavejšie vystúpenie poskytla Katka Koščová v skladbe Šaty, ktorú poňala svojsky a presvedčivo v sprievode svojho klaviristu Daniela Špinera. Naopak, Marcel Palonder nahneval fanúšikov výpadkami textu v hite Koloseum a Misha falošným spevom v piesni Adresa ja, adresy ty.

Katka Koščová - Šaty (Legendy popu - Marika Gombitová, 13. január 2012)

Speváčka Mária Čírová sa predstavila hneď dvakrát - so skladbou Prosba a aj v duete s Jankom Lehotským (S tou nádejou choď spať). Ďalšie skladby predstavili Zdenka Predná (Študentská láska), Dominika Mirgová (Slnečný kalendár), Natália Hatalová (Správne dievčatá) a Nela Pocisková (Vyznanie). Tá pred svojím vystúpením (po faux pas moderátorky Kristíny Farkašovej) prezradila, ako ju Marika Gombitová povzbudila telefonátom pred vystúpením s Kamilom Mikulčíkom na semifinále Eurovízie v Moskve.

Nela Pocisková - Vyznanie (Legendy popu - Marika Gombitová, 13. január 2012)

Marika Gombitová sa pred svojimi fanúšikmi predstavila naposledy pred desiatimi rokmi. V roku 2002 zaspievala na udeľovaní cien Zlatý puk. "Marika Gombitová vynakladá veľké úsilie, aby sa mohla vrátiť na koncertné pódia, ale určite každý chápe, že ak sa tak má stať, musí byť plne fyzicky disponovaná, pretože očakávania sú veľké a nerada by svoje publikum sklamala," uviedol ešte v roku 2009 speváčkin manažér Jozef Šuhajda.

Text: Miroslav Meňhert, Patrik Marflák, SITA
Foto: archív Mariky Gombitovej

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová