Americký spevák a herec Justin Timberlake dnes vydáva svoj prvý singel po šiestich rokoch. Skladba sa volá Suit & Tie, produkoval ju jeho dvorný producent Timbaland a účinkuje v nej aj jeden z najúspešnejších raperov súčasnosti Jay-Z. Výsledok stojí za to. Fanúšikovia si môžu singel kúpiť na iTunes.

Na svojej webovej stránke hudobník okrem toho potvrdil, že tento rok vydá nový album s názvom The 20/20 Experience. Novú hudbu začal nahrávať minulý rok v júni. "Inšpirácia prišla ako blesk z jasného neba a aby som bol úprimný, nečakal som, že by niečo z toho mohlo ísť von. Šiel som do štúdia a začal som sa hrať s nejakými zvukmi a piesňami. Bolo to asi najlepšie obdobie mojej kariéry. Len tvorenie bez akýchkoľvek pravidiel alebo konkrétnych cieľov. Celý ten proces som si naozaj užíval," napísal 31-ročný Timberlake.

Spojenie minulosti a súčasnosti

Suit & Tie začína pomalým introm, ktoré po 40 sekundách prejde do svižného bítu. Justin TimberlakeTimbaland, ktorého produkcia dokonale ladí so spevákovým falzetom, dokázali to, čo sa od ich osvedčenej spolupráce očakávalo - po niekoľkoročnej odmlke prinášajú svieži vietor do urban popu. Žiadna revolúcia sa síce nekoná, ale je sympatické, že namiesto dôrazu na súčasné tanečné trendy dominuje hravosť, sample dychových nástrojov a energia soulu a R&B zo 70. rokov. Zaujímavé je, ako hudobný podmaz s nástupom Jay-Zho opäť náhle spomalí a nadviaže na inštrumentálku z intra. Kým na začiatku znie podivne, v tejto časti piesne si ju užijete.

Skladba s netradičnou štruktúrou, v ktorej ani refrén neznie dvakrát rovnako (ak vôbec môžeme hovoriť o refréne), spája zvuk klasického a súčasného R&B. Predovšetkým však znie tak, ako dnes neznie nikto. Čo viac si fanúšikovia môžu priať? Jedine ak druhý SexyBack...

Ak vám video nefunguje, vypočujte si skladbu TU

Biografia

Timberlake svoju hudobnú kariéru odštartoval už ako dieťa, keď sa zúčastnil na súťaži Star Search a pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol svojho budúceho kolegu zo skupiny 'N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii, ktorá má na konte hity ako I Want You Back, Bye Bye Bye či Pop, sa dostal do povedomia verejnosti na celom svete.

V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified so singlami ako Cry Me a River či Rock Your Body. Z albumu sa predalo viac než sedem miliónov kópií. Úspech zaznamenal i s ďalšou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006), ktorá sa dostala na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. V singlovom rebríčku zas bodovali skladby SexyBack, My Love a What Goes Around... Comes Around.

Počas svojej kariéry získal Timberlake šesť cien Grammy, tri Brit Awards či štyri Emmy. V ostatných rokoch sa však hudbe takmer vôbec nevenoval a viac sa sústreďoval na hereckú kariéru. Účinkoval napríklad v sci-fi Vymedzený čas (2011) po boku Amandy Seyfried, v komédii Mrcha učiteľka (2011) s Cameron Diaz či v snímke Ide len o sex (2011), kde si zahral s Milou Kunis. Objavil sa tiež vo filmoch Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Sociálna sieť (2010) či Problém s dráhou letu (2012). Vlani v októbri sa oženil s herečkou Jessicou Biel.

Text: SITA (Hollywoodreporter.com, archív), pm
Foto: Facebook.com/justintimberlake

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, Justin Timberlake