Práve dnes sa do predaja dostáva nové EP skupiny Luno, ktoré nesie názov Lifecycles. Formácia zároveň vyráža na turné. V rámci neho navštívi niekoľko českých miest, medzi ktorými nebudú chýbať Plzeň, Praha, Kladno, Olomouc či Brno.

Prvé dva koncerty turné, ktoré sa uskutočnia v Plzni (14.1.) a Prahe (16.1.), budú špeciálne tým, že ich Luno odohrá v akustickom prevedení. Ako hostia sa predstavia Boris Carloff (husle), Tereza Kovalová (violončelo) a Franko Dudinka (klavír). Na ďalších jedenástich zastávkach formáciu doplní kapela Super Tuzex Bros.

Impulzom na štart turné je najmä nová nahrávka Lifecycles. Tá dohromady obsahuje šesticu piesní, z ktorých prvá polovica predstavuje cover verzie. "Nejde o nejaký premyslený výber hitov, skôr ide o piesne, ktoré sa nám tak nejako sami priplietli do cesty," hovorí Luno o kúskoch od Bloc Party či Black Lips.

Prvým singlom z nového EP sa stala skladba Come and fail, ktorú formácia zverejnila na štedrý deň. Tá podľa slov Luno pokračuje v trende, ktorý načal ostatný radový album Zeroth. "Človek vlastne nikdy nevie, kam ho to v tom tvorivom procese zavedie, faktom ale je, že nádej a viera teraz hrá v mojom osobnom a vlastne i profesnom živote veľkú rolu," uviedla autorka textov a speváčka Ema Brabcová (ex-Khoiba, ex-Roe-Deer).


Tracklist EP Lifecycles:

1. Come and fail
2. Fire in your heart
3. Lifecycles
4. Luno
5. Discover the sheep of sound
6. Starting over

Zdroj: Indies Scope
Foto: Bandzone.cz/luno

Súvisiaci interpreti: Luno