Telo zosnulej Whitney Houston prepravili v pondelok letecky z Kalifornie do New Jersey, odkiaľ 48-ročná speváčka a herečka pochádzala. Z letiska Teterboro následne rakvu s jej pozostatkami previezli v zlatom pohrebnom vozidle do pohrebného ústavu v jej rodnom meste Newark. Termín speváčkinho pohrebu zatiaľ neurčili.

V pondelok sa tiež uskutočnila tlačová konferencia, na ktorej hovorca polície Beverly Hills Mark Rosen opísal, čo sa dialo po tom, ako Houston našli bez známok života našli ležať vo vani jej hotelovej izby. "Našiel ju jeden z členov jej sprievodu, pričom jej telo bolo podľa všetkého pod vodou. Vytiahli ju preto z vane a opakovane jej poskytli prvú pomoc, ale oživiť sa ju už nepodarilo," uviedol Rosen, ktorý však odmietol potvrdiť správy, že sa v speváčkinej hotelovej izbe našli lieky na predpis.

"Nie je v našom záujme podporovať rôzne špekulácie, ktoré sa objavujú v médiách. Nevyjadrujeme sa ani k tomu, kde tieto dohady vznikajú," vyhlásil Rosen. Ed Winter z úradu koronera losangeleského okresu však potvrdil, že v speváčkinej izbe sa našlo viacero liekov na predpis. "Nebolo ich veľa. Približne toľko, koľko ich ľudia majú bežne v skrinke s liekmi," vysvetlil Winter.
 Whitney Houston zomrela v sobotu, pričom jej smrť pravdepodobne spôsobila kombinácia antidepresív s aktívnou látkou alprazolam s ďalšími liekmi na predpis a alkoholom. Spočiatku sa hovorilo aj o tom, že speváčka sa mohla utopiť. Podľa informácií portálu TMZ.com však v jej pľúcach nebolo toľko vody, aby mohli ako príčinu smrti označiť utopenie. Pitvu vykonali v nedeľu, presná príčina úmrtia však bude známa až po výsledkoch toxikologických testov. Podľa vyšetrovateľov to bude trvať až osem týždňov.

Svetoznáma speváčka sa preslávila aj ako herečka. Remake filmu Sparkle, v ktorom si zahrala svoju poslednú rolu, bude mať podľa zatiaľ nepotvrdených informácií premiéru o čosi skôr ako sa predpokladalo. Snímka režiséra Salima Akila sa mala do kín dostať tento rok v auguste, no podľa informácií portálu Radar Online jej premiéru posunú. Dôvodom má byť práve tragická smrť svetoznámej speváčky a herečky. "O dátumoch sa stále rokuje a je skoro čokoľvek potvrdzovať, avšak fanúšikovia Whitney ju chcú vidieť čo najskôr," povedal človek blízky tvorcom filmu. Snímka je v súčasnosti v postprodukcii.

Houston si vo filme zahrala matku hlavnej postavy Sparkle, ktorú stvárnila herečka Jordin Sparks. Tá sa snaží preraziť na scéne ako speváčka v trojčlennej skupine. Snímka je prerábkou filmu z roku 1976, ktorý nakrútili na motívy príbehu slávnej formácie The Supremes. Houston ako spoluproducentka získala práva na snímku už v roku 2001 a nakrúcať sa malo začať už v roku 2002, no produkciu prerušilo tragické úmrtie speváčky Aaliyah.

Britské periodikum Guardian prinieslo správy, že Houston na soundtrack k snímke prispela dvoma piesňami. Počas filmu by malo zaznieť jej dueto s Jordin Sparks s názvom His Eyes on the Sparrow. Počas záverečných titulkov by zase Houston mala spievať pieseň Celebrate, ktorú pre ňu napísal R Kelly.  Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránok Bbc.co.uk a Radaronline.com, a z archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Whitney Houston