Hviezda Ariany Grande v posledných mesiacoch raketovo stúpa. Momentálne najúspešnejšia popová speváčka minulý piatok vydala svoj nový album Thank U, Next a v ten istý deň ponúkla aj videoklip k tretiemu singlu s provokatívnym názvom Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored.

25-ročná Ariana Grande svoj piaty štúdiový album vydala len necelých šesť mesiacov od predchádzajúcej nahrávky Sweetener. V dnešnej dobe - a špeciálne vo svete pop music, kde sa niektoré albumy propagujú singlami a koncertnými šnúrami aj dva roky po vydaní - je to dosť nečakaný a odvážny krok. Speváčke však sa rozhodne vyplatil. Dva albumy v krátkom slede potvrdzujú, že z hľadiska inšpirácie a tvorby prežíva najintenzívnejšie obdobie svojej kariéry. Premietlo sa to aj na podpore fanúšikov a doposiaľ nikdy sa jej nedarilo tak, ako teraz.

Na albume nájdete dvanásť sólových skladieb bez hostí, ktorých spoluautorkou je samotná speváčka. Už pár hodín od vydania nahrávky mohla oslavovať, nakoľko sa jej podarilo zdolať rekord na iTunes a môže sa tešiť z toho, že nahrala najrýchlejšie sa predávajúci ženský album v histórii iTunes. Okrem toho sa všetky skladby z tracklistu dostali do top 20 v americkom iTunes, čo sa Ariane zatiaľ zo žiadnym iným albumom doposiaľ nepodarilo.

Prerod v dospelú ženu

Ak niekto ešte pred rokom Arianu považoval za "odrastenú" detskú hviezdu, ktorá sa stále tak trochu drží imidžu dievčenskej nevinnosti, tak už po singloch z albumu Sweetener mu muselo byť jasné, že speváčka dozrieva. Svoju dospelosť síce nepreukazovala tak radikálne ako Miley Cyrus v období albumu Bangerz (2013), ale odvážne choreografie, drsnejšie slová v textoch a šteklivé outfity sa postupne stali prirodzenou súčasťou jej tvorby. Inak tomu nie je ani v jej najnovšom videoklipe k piesni Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored.

Nové video Ariana zverejnila práve v deň vydania albumu Thank U, Next, a podobne ako predchádzajúce single Thank U, Next a 7 rings, aj túto skladbu adresuje najmä mužom. Tentokrát je však ešte ráznejšia a už v samotnom názve songu dáva najavo, o čo jej ide. "Viem, že to nie je fér, ale kašlem na to. Rozíď sa so svojou frajerkou, pretože sa nudím," odznie v refréne skladby.


Opäť ako blondínka

Aj v treťom singli po sebe speváčka zostáva verná elektronickému zvuku a prvkom hip-hopu či R&B. Tento štýl jej skutočne pristane a zdá sa, že to je presne to, čo na jej fanúšikov funguje najlepšie. Videoklip má za necelý týždeň viac než 60 miliónov prezretí a v rebríčku slovenských trendov na Youtube je momentálne v prvej päťke.

Pozornosť si rodáčka z Floridy získala zrejme aj tým, že sa pred kamerou opäť vrátila k blond vlasom. Samotný príbeh vizuálu totiž neponúka nič, čo by sme ešte nevideli. Počas necelých štyroch minút môžeme sledovať Arianu, ktorá na večierku flirtuje so zadaným mladíkom. Neskôr sa objaví na jeho súkromnej párty, kde sa ho už ako brunetka (podobne ako jeho priateľka) snaží prinútiť k rozchodu. V poslednej sekunde však napokon končí v ženskom náruči. 

Réžiu mala už tradične na starosti americká režisérka Hannah Lux Davis, ktorá okrem Ariany pravidelne spolupracuje aj s Nicki Minaj, Anne-Marie, Demi Lovato či Hailee Steinfeld. Skladba Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored sa pritom na album takmer vôbec nedostala. V trackliste totiž na poslednú chvíľu nahradila nahrávku Remember.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/arianagrande

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande