Raper Suvereno vyrazil na turné k minuloročnej platni Alchymista vo februári a po viac ako mesiaci ma za sebou prvú tretinu. Slovenská časť turné zatiaľ napĺňa jeho očakávania nad mieru, pretože, ako zdôraznil, spolupráca s fanúšikmi je počas koncertov výborná.

"Turné zatiaľ prebieha na jednotku. Teším sa predovšetkým z toho, že ľudia chodia na koncerty. Priemer máme päťsto fanúšikov, čo je na slovenské klubové pomery skvelé," zložil poklonu fanúšikom Suvereno.

Jedným z vrcholov turné bude blížiaci sa bratislavský krst Alchymistu, kde sú pozvaní všetci hostia z albumu a k nálade prispejú aj hip-hopový freestyler Shomi a Revolta. Scenár večera je rozdelený do dvoch častí s tým, že v prvej bude Suverenovi "kryť chrbát" DJ Grimaso a druhá bude patriť jeho šou so živou kapelou.

"Po decembrovej release party som marcový termín krstu zvolil úmyselne, aby si ľudia album napočúvali a dostal sa im pod kožu, lebo vždy sa hrá oveľa krajšie pred publikom, ktoré pozná skladby, vďaka čomu si ich oveľa viac užíva," vysvetľoval Suvereno.

Krst albumu Alchymista sa bude konať 15. marca v bratislavskom klube Loft!. Meno krstného otca, ani to, čím sa bude krstiť, Suvereno prezradiť ešte nechce. "Krstiť bude určite človek, ktorý priložil ruku k dielu a veľmi si ho vážim. V mojom prípade viem vylúčiť to, že sa bude krstiť alkoholom. Možno vyberieme nejakú prírodnú esenciu symbolizujúcu princíp alchýmie," dodal s úsmevom.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Súvisiaci interpreti: Suvereno