Legendárna rocková skupina Tublatanka má nový klip. Po dlhých týždňoch strávených postprodukciou videa je na svete obrazová podoba skladby Nový vírus, ktorá pochádza z nedávno vydaného výberového albumu Najväčšie hity No. 3 - Cítim sa fajn. Naživo si novinku môžu fanúšikovia vypočuť už v sobotu v košickom klube Collosseum.

Nový vírus je prvým videoklipom kapely Tublatanka po dvoch rokoch. Filmové dielo sa nakrúcalo v štúdiách Atlantis na Kolibe. "S klipom sme všetci v skupine spokojní. Jeho výroba trvala síce dlhšie ako sme predpokladali, ale pri strihu a hlavne postprodukcii si video vyžiadalo veľa času a trpezlivej práce. Ďakujeme štábu Tibora Pataya," hovorí líder kapely Maťo Ďurinda a dodáva, že ako vždy, aj teraz si kapela dala záležať, aby klip nebol len o hudbe, ale aby vyjadroval aj názor a myšlienky skupiny.  

"Chceli sme spolu s režisérom Jozefom Kohárym urobiť klip, ktorý nebude klišé. Klip s nekomerčným a zaujímavým obrazom a svojskou atmosférou," vysvetlil. "Pieseň Nový vírus kritizuje dnešnú konzumnú spoločnosť. Videoklip dáva skladbe ďalší rozmer. Reagovali sme na súčasnú dobu, ktorá prináša aj veci, ktoré v minulosti neboli až tak bežné a ľudia v nej ľahko podľahnú mediálnemu tlaku a často strácajú zmysel k naozajstným hodnotám," objasňuje pointu Ďurinda.


Skladba Nový vírus je bonusovou piesňou výberového albumu Najväčšie hity No. 3 - Cítim sa fajn, ktorý obsahuje 19 energických rockových piesní Tublatanky od roku 1994 až po súčasnosť. Novinka má podľa Ďurindu u fanúšikov veľký úspech. "Ľuďom chýbajú energické a rýchle skladby, asi sú presýtení vlažnými hitmi, čo sa na nás odvšade valia," myslí si spevák Tublatanky.

Pieseň odznela v premiére naživo v januári v Prahe a odvtedy je pevnou súčasťou setlistu. Ako dodáva Ďurinda, kapelu jej hranie veľmi baví a fanúšikovia už spievajú slová refrénu spolu s ním. Najbližšie môžete Tublatanku zažiť naživo už v sobotu 16. marca v klube Collosseum v Košiciach.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Tublatanka