Kapela Sám Sebou predstavuje dojímavú novinku s vysokými predpokladmi na to, aby sa stala svadobným hitom. Nová pieseň, na ktorej chlapci pracovali niekoľko mesiacov, nesie názov V šťastí aj nešťastí a je úprimným vyznaním lásky muža voči žene.

Štruktúra a charakter skladby má úplne inú podobu, než na akú boli fanúšikovia skupiny Sám Sebou doteraz zvyknutí. Emotívna pieseň sa vyznačuje veľmi osobným textom a modernou hudobnou produkciou, ktorá zaujme ucho poslucháča už od prvých tónov.

Bol to iba pokus

Prvé nápady a motív skladby vznikli ešte minulý rok v lete. "Skladba bola pôvodne vytvorená pre svadobný tanec nášho textára Feriho a jeho manželky Arlety. Nikdy sme si nemysleli, že táto pieseň vyjde aj oficiálne. Zahrali sme ju na ich svadbe a videli sme na reakciách ľudí, že sa im skladba veľmi páči, tak po nejakej dobe sme sa rozhodli, že by bola škoda túto vec zahodiť a začali sme na nej pracovať v štúdiu," prezradil spevák kapely Matúš Fifik.

Prvýkrát v kariére sa kapela rozhodla, že tentokrát neosloví žiadneho producenta a pieseň si bude produkovať čisto vo svojej réžii. "Bola to veľká výzva, no už teraz si myslím, že to bolo dobré rozhodnutie. Vytvorili sme si vlastné hudobné štúdio a pustili sa do práce. Trvalo dlho, kým skladba dostala podobu, v akej ju môžeme počuť dnes, no s výsledkom sme určite veľmi spokojní. Cieľom bolo spraviť pieseň tak, aby bola postavená na emóciách, no zároveň, aby mala súčasný moderný sound. Myslím si, že sa nám to podarilo a dúfame, že pieseň osloví čo najviac poslucháčov. O finálny mix a mastering sa postaral Randy Gnepa, ktorý skladbu svojimi skúsenosťami posunul ešte na vyšší level, za čo mu veľmi ďakujeme," teší sa z novinky líder formácie.


Kapela Sám Sebou pochádza z východného Slovenska, z obce Jamník, nachádzajúcej sa neďaleko Spišskej Novej Vsi. Na hudobnej scéne pôsobí osem rokov a za ten čas stihla vydať tri štúdiové albumy, natočiť desiatky videoklipov a odohrať množstvo koncertov doma i v Českej republike.

Rodinnú kapelu tvoria bratia Matúš a Marek Fifikovci s bratrancom Robom Faithom. Neoddeliteľnou zložkou skupiny je aj textár František Pavol. S novým singlom prichádzajú aj nové výzvy. Už teraz kapela pracuje na ďalších novinkách, ktoré budú postupne vychádzať v priebehu roka.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Marek Kučera. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Slavomír Vavrek