Najúspešnejší spisovatelia, najlepšie knihy a vokálne majstrovstvo skupiny Fragile zaplnia presne o týždeň, v utorok 21. apríla, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava. Každoročné ocenenia vydavateľstva Ikar budú tento rok spojené aj s oslavou 25. výročia jeho založenia.

"Ešte dopredu príliš nevieme, čo presne budeme spievať, vplýva na to viacero faktorov, ale určite zaznie hit od Queenu Bohemian Rhapsody, či slovenská klasika Po schodoch," prezradil Braňo Kostka zo skupiny Fragile, ktorá bude hudobným hosťom na tohtoročnej Ikariáde, slávnostnom odovzdávaní cien najúspešnejším autorom za rok 2014. Vokálna skupina pritom s Ikarom spojila sily aj v minulosti, konkrétne pri knižke Moji miláčikovia. Iniciátorkou bola Kostkova partnerka Zdena Studenková, ktorá napísala milú rozprávkovú knižku o zvieratkách, ilustrácie pridal Dušan Pupala a súčasťou knihy bolo CD práve s hudbou Fragile.

"Kniha ako médium je čoraz dôležitejšia, najmä v dnešnej rýchlej dobe," odpovedá Kostka na otázku, prečo sa s kapelou rozhodli podporiť knižnú akciu najväčšieho slovenského vydavateľstva. Spolu s ním skupinu Fragile tvoria populárne osobnosti známe z rôznych televíznych seriálov, muzikálov a televíznych šou. Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Braňo Kostka, Kamil Mikulčík či Vilo Csontos predvedú na Ikariáde originálnu interpretáciu viacerých hitov. Vo svojom repertoári majú aj songy od hviezd ako sú Sting, Stevie Wonder, Tina Turner alebo Norah Jones.



A cappella je termín označujúci vokálnu hudbu, čiže spev bez sprievodu akýchkoľvek hudobných nástrojov. Podľa Kostku a cappella vystúpeniach nezamaskujete nič, všetko musí byť dokonalé a čisté. O podobné "dokonalé a čisté" tóny sa už 25 rokov pokúša aj vydavateľstvo Ikar a mnohé úspechy, pozícia na knižnom trhu a top slovenské i svetové mená (Táňa Keleová-Vasilková, Jozef Banáš, Jozef Karika, ale aj Dan Brown, Paulo Coelho, Stephen King, John Grisham a ďalší) to dokazujú. "Je nám cťou byť súčasťou tohto zaujímavého večera, plného stretnutí s jedinečnými ľuďmi," dodáva Braňo Kostka.

Návštevníci prestížneho podujatia budú okrem hodinového koncertu Fragile svedkami udeľovania trofejí Zlatá kniha, Platinová kniha a Zlaté pero, ktorými Ikar ocení svojich najúspešnejších autorov za rok 2014. Nebude chýbať ani autogramiáda a stretnutie so spisovateľmi.

Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk už od 7 eur. Pre veľký záujem sa rýchlo míňajú, tak neváhajte.

Zdroj: PR článok
Foto: Jakub Klimo

Prečítajte si: Richard Müller a Fragile odštartovali HLASY 2015 a pridali ďalšie koncerty!

Súvisiaci interpreti: Fragile