České spevácke legendy Petra Janů a Věra Špinarová si tento rok zopakujú spoločné turné, ktoré bolo vlani beznádejne vypredané a vyvrcholilo dvomi koncertami vo Veľkej sále pražskej Lucerny. Tentokrát nebudú o ich šou ukrátení ani fanúšikovia na Slovensku.

Tohtoročné turné s názvom Exkluzívne spojenie jedinečných hlasov začne 12. novembra a okrem českých miest sa dočkajú aj fanúšikovia u nás, konkrétne 2. decembra v bratislavskom Istropolise. Věra Špinarová a Petra Janů na exkluzívnom slovenskom koncerte predstavia svoje najväčšie hity za doprovodu skupín Golem a Bandu Adama Pavlíka.

"Priatelíme sa spolu už dlhé roky, takže tento nápad vyplynul už nejak automaticky a dohodli sme sa vlastne takmer okamžite. Máme podobný hlasový rozsah a obe máme rady rockovú hudbu, takže to určite bude pre fanúšikov zážitok," povedala o nadchádzajúcom turné Špinarová. Dodala, že niekoľko piesní si zaspievajú aj spoločne, napríklad hit To máme mládež. Ako perličku pre divákov si pripravili taktiež spoločný duet, ktorý preslávila Tina Turner - Proud Mary.


Obe speváčky priznávajú, že aj po tých rokoch, ktoré strávili na pódiách mávajú stále pred vystúpením trému. "To je zodpovednosť. Keď už máte za sebou toľko práce, nesmiete nič pokaziť. Jednoduché to nie je, ale keď na konci koncertu ľudia stoja, tlieskajú a usmievajú sa, nepoznám lepší pocit," vysvetlila Petra Janů, ktorá za svoju štyridsaťročnú kariéru vystriedala množstvo štýlov od rockových začiatkov cez pop, filmové melódie a Georga Gershwina až po muzikály. Natočila dve desiatky albumov a účinkovala v desiatich muzikáloch. Za úlohu kráľovny v Troch mušketieroch, ktorú uviedlo Divadlo Broadway bola nominovaná na cenu Thálie 2004.

Rodáčku z Pohořelic u Brna, Věru Špinarovú, netreba zvlášť predstavovať, pretože je celý život spojená s ostravskou hudobnou scénou. Disponuje nezameniteľným altom a býva označovaná za českú Janis Joplin. Doprevádza ju skupina Adama Pavlíka, jej syna a manažéra v jednej osobe. Majiteľka charakteristického chrapľavého hlasu svoj prvý album s názvom Andromeda vydala už v roku 1972. Najväčší hit Jednoho dne se vrátíš naspievala v roku 1976 na hudbu z westernového filmu Vtedy na západe, ktorú zložil legendárny Ennio Morricone.

Vstupenky na koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk


Viac info: www.promusic.sk a www.spinarovajanu.cz

Zdroj: PR - ProMusic
Foto: Lenka Hatašová

Súvisiaci interpreti: Věra Špinarová