Slovenský gitarista, spevák a skladateľ Maroš Franc, ktorý aktuálne pôsobí pod menom Fedor, vydal nový singel s názvom Tak sa vraciam domov. Novinka je ochutnávkou z pripravovaného albumu, na ktorom muzikant aktuálne pracuje.

Maroš Franc však na hudobnej scéne nie je nováčikom. Je frontmanom kapely fylyp Skandal, ktorá bola aktívna najmä na prelome tisícročia. Momentálne sa aktívne venuje hudobnému projektu Fedor, na ktorom spolupracuje s viacerými hudobníkmi. Ide predovšetkým o slovensko-českú spoluprácu, nakoľko dlhdoobo žije a pôsobí v Prahe.

Momentálne pracuje v štúdiu na novom materiáli, ktorý chce hudobník zúročiť na novom albume. Prvou ukážkou z neho je aktuálny singel Tak sa vraciam domov, na ktorom spolupracoval Jan Bláha ako producent a zvukár a Lucia Michalovičová, ktorá naspievala ženský vokál. Video k skladbe vytvoril David Eliash a o mastering sa postaral Ján Zborovjan z Audio Wizzards.


"Rozhodoval som sa, ktorú skladbu vlastne vypustím do éteru ako prvú, keďže materiálu je dosť, až sa to celé po jednej návšteve v štúdiu nasmerovalo úplne iným smerom. Počas pauzy som vzal do ruky gitaru a nahral dokola náhodný gitarový riff, hodil melódiu a bolo to. Tento spontánny nápad som poslal skvelému hudobníkovi Matúšovi Jackovi, ktorý do skladby vložil skvelé aranžmá a bolo vymaľované. Tu sa znovu potvrdzuje, že v jednoduchosti je sila. Text piesne je venovaný všetkým zatúlancom, či dlhodobým, či každodenným," uviedol Maroš Franc.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Maroš Franc. Text správy sme upravili.