Thomas Puskailer má za sebou ďalšie Eco Mini Tour, počas ktorého odohral trinásť koncertov v dvanástich slovenských mestách. Ekologickým programom zaujal spevák nielen mládež, ale aj ministra životného prostredia, ktorý mu ponúkol oficiálnu spoluprácu.

Thomas tak už na jeseň pripravuje pokračovanie unikátneho projektu Eco Tour pod záštitou Ministerstva životného prostredia SR. Tretí ročník ekovýchovných koncertov, počas ktorého odprezentovali Thomas spolu so spevákom Martinom Madejom myšlienky projektu Eco Mini Tour žiakom základných a stredných škôl v dvanástich mestách Slovenskej republiky, oslovil ministra životného prostredia Petra Žiga natoľko, že pozval speváka a ochrancu prírody na osobné stretnutie. Schôdzka k budúcej spolupráci sa skončila priateľským podaním rúk.

"Na deň otvorených dverí ma pozvali do kancelárie ministra životného prostredia Petra Žigu, kde sme sa dohodli na spolupráci. Oficiálne mi odovzdali ministerskú záštitu nad programom Eco Tour. Túto podporu beriem ako neuveriteľnú motiváciu, vďaka ktorej si celý tím Eco Tour ešte viac uvedomuje, že bojujeme za správnu vec. Vidím, že sa program stáva stále viac atraktívnym pre mládež aj potenciálnych partnerov," hovorí nadšene Thomas Puskailer, ktorý okrem prípravy ďalšieho turné v súčasnosti chystá pre svojich fanúšikov aj videoklip s Máriou Čírovou k skladbe I Feel Good a úplne novú skladbu v spolupráci s rakúskym producentom Dinom Miletom.



Neočakávaný úspech ekologického projektu

Puskailer a Madej brázdia slovenské základné a stredné školy s eko-výchovnými koncertami už od roku 2012. Tento jedinečný vzdelávací projekt videlo už vyše 10-tisíc detí. Thomas je z úspechu turné nadšený. "Keď som pred tromi rokmi sedel doma a písal tento projekt, nenapadlo by mi, že šou bude taká úspešná. Že získa prívlastok 'najväčšie ekologické turné Slovenska' a uznanie ministra životného prostredia. Je to pre mňa úžasný pocit a veľmi ma to potešilo. S Martinom Madejom sme vytvorili super tím, ktorý vie s deťmi komunikovať a získať si ich pozornosť. Projekt Eco Tour nemá časové ohraničenie, pokračujeme ďalej, lebo našu prírodu a planétu máme iba jednu, preto ju musíme chrániť," vysvetľuje Puskailer.

Cieľom projektu Eco Tour je nenásilnou formou zvýšiť ekologické povedomie žiakov základných a stredných škôl Slovenska a zábavnou formou im priblížiť tematiku recyklácie. Súčasťou programu je bohatý interaktívny program, v rámci ktorého žiaci uvidia krátke videá so známymi osobnosťami šoubiznisu ako sú napríklad Adela Banášová, Sajfa, Tina, Ego, Celeste Buckingham, Kuly, Nela Pocisková, Dano Dangl či Lukáš Latinák.

Všetko o najväčšej ekologickej šou na Slovensku, vrátane termínov koncertov, nájdete na http://www.ecotour.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Pôvodný text bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Martin Madej, Thomas Puskailer