Hudobníci Peter Zbranek a Victoria Linnen predstavili novú spoločnú skladbu. Ide o prevedenie troch hitov skupiny Coldplay. Klavirista Peter Zbranek minulý rok zaujal romantickým videoklipom ku coververzii skladby Perfect od Eda Sheerana. Huslistku Victoriu Linnen môžu poslucháči poznať vďaka coveru hitu Señorita, ale aj zo spolupráce s Dominikou Mirgovou na skladbe Slobodní.

Prvýkrát sa Peter s Victoriou stretli na svadobnej výstave, kam boli obaja pozvaní predviesť svoj talent ako sóloví umelci. Spontánne sa však rozhodli zahrať pre návštevníkov jednu pieseň aj spoločne. Táto náhoda a tiež fakt, že klavír s husľami je krásna kombinácia, priviedli dvojicu k myšlienke spojiť svoje schopnosti a potešiť svojich priaznivcov spoločnou skladbou.


O skladbách rozhodli fanúšikovia

O tom, ktorú skladbu spolu nahrajú, im pomohli rozhodnúť fanúšikovia hlasovaním na sociálnych sieťach. K víťaznej piesni Fix You neskôr pridali aj ďalšie dva hity Homesick a Everglow. Vzniklo tak podmanivé Coldplay medley, ktorého časti na seba plynule nadväzujú. Zaujímavosťou je, že celé nahrávanie prebehlo na diaľku. Nezapríčinila to však pandémia, ale vzdialenosť. Keďže Peter s Victoriou bývajú na opačných koncoch Slovenska, každý z nich nahral svoj part samostatne a následne sa obe nahrávky v štúdiu zmixovali dokopy.

Na nakrúcanie videoklipu si hudobníci zvolili kaštieľ v Beladiciach s oku lahodiacimi priestormi a krásnym bielym klavírnym krídlom. Pre jeho produkciu oslovili režiséra a kameramana Raymonda Petrika, ktorý spolupracuje s viacerými známymi slovenskými hudobníkmi ako sú Kollárovci či Martin Harich.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Victoria Linnen. Text správy sme upravili.