Skupine Peter Bič Project sa v posledných rokoch mimoriadne darí a každý jej singel je rádiovým hitom. Inak tomu nebolo ani v prípade skladieb z albumu Labyrint, ktorý vyšiel na konci roka 2019, no turné k nemu sa kvôli pandémii doteraz neuskutočnilo. Kapela to chce fanúšikom vynahradiť na letných koncertoch, kde zaznie viacero hitov naživo vôbec prvýkrát.

Peter Bič Project počas pandémie nelenili a hoci majú zásobu nových pesničiek, ktoré ešte nemohli predstaviť naživo, tento rok k nim pridali ďalšiu - aktuálny veľký hit Máj. Napriek úspechu svojich singlov v rádiách však aj muzikanti okolo lídra Petra Biča, rovnako ako všetci ostatní hudobníci, boli celé mesiace frustrovaní z toho, že im chýbalo živé hranie a kontakt s fanúšikmi. Ich turné sa od jari 2020 muselo dvakrát preložiť, no zdá sa, že do tretice to konečne vyjde. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

"Veľmi nám hranie chýbalo. Tešíme sa, že sa situácia konečne zlepšuje a podmienky pre koncerty sa otvárajú. Určite budeme mať program z turné k albumu Labyrint, ktorý sme zatiaľ nemohli odprezentovať. Zaznejú teda pesničky ako Stoj, Čoskoro či Labyrint, ktoré ľudia zatiaľ nemali veľmi možnosť počuť naživo," sľubuje gitarista, skladateľ, spevák a líder kapely Peter Bič.

Koncerty sú naplánované na vonkajšie priestory pod holým nebom, či už v amfiteátroch alebo na nádvorí hradu. V romantickej letnej atmosfére zaznejú nielen hity z ostatného albumu, ale aj ochutnávka úplných noviniek, ktoré sympatickí hudobníci chystajú na nový album. "Pokiaľ sa dalo, veľa času sme trávili v štúdiu nahrávaním nových skladieb na nový album, ktorý by sme chceli vydať v septembri. Máj je prvá lastovička a sme radi, že má také krásne odozvy od ľudí. Atmosféra pesničky je skvelá a verím, že taká bude aj na koncertoch," dodáva Peter Bič.


Fanúšikovia sa okrem doposiaľ neobohratých skladieb môžu tešiť aj na farebnejší zvuk kapely. Speváčka Viktória Vargová totiž v období lockdownov poctivo trénovala hru na trúbke, ktorou ozvláštni zopár skladieb. "Snažím sa cvičiť hru na trúbke, kedy sa len dá. Ako mi to ide, neviem zhodnotiť, susedia zatiaľ nič nepovedali, ale určite si zahrám aj na koncertoch. Budem ešte viac cvičiť, aby to znelo super. Trúbka zaznie v skladbe Máj, Čoskoro, Labyrint a uvidíme ešte, kde sa nám ju podarí zakomponovať," teší sa Viktória.

S turné prejde kapela celé Slovensko od východu na západ. Začne v rodných Košiciach. "Na všetky mestá sa veľmi tešíme, všade máme fanúšikov, ktorým chceme dať zo seba všetko. Verím, že to bude skvelé. Ale doma, v Košiciach, kde budú aj naše rodiny, kde zahráme mame, otcovi, deťom a partnerom, to zvykne mať predsa len inú atmosféru. Verím, že to bude skvelý štart," uzatvára Peter Bič.

Peter Bič Project - Letné koncerty 2021: 

3. 7. - Kasárne/Kulturpark, Košice
31. 7. - Amfiteáter Trnovce, Brestovec
14. 8. - Nádvorie hradu, Kežmarok
28. 8. - Amfiteáter, Banská Štiavnica
10. 9. - Amfiteáter Trenčiansky hrad, Trenčín
12. 9. - Amfiteáter InPark, Štrkovecké jazero, Bratislava

Všetky koncerty začínajú o 19:00.

Vstupenky:  


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project