Bratislavská skupina The AnyOne pred pár dňami predstavila videoklip k piesni Oh My God, Charlotte!. Ide už o deviaty singel štvorice rockových nadšencov a zdá sa, že by mohol byť prelomovým. "Šarlota", ktorá ako digitálny audio singel vyšla už na jar, sa totiž rýchlo stala ich najpočúvanejšou pesničkou na streamingových platformách a má zatiaľ najlepšie ohlasy na sociálnych sieťach.

Členov skupiny The AnyOne to pochopiteľne veľmi teší a aj preto sa rozhodli k tomuto singlu nakrútiť svoj nový videoklip. Dynamická a energická indie rocková pesnička tak, podobne ako jej "predchodkyňa" Lady Lisa dostala obrazovú podobu, podľa ktorej by ste asi nielen hudobne ale ani vizuálne netipovali, že ide o tvorbu mladých chalanov zo Slovenska, ktorí ešte nemajú ani 20 rokov.

"Jedna vec je kompozícia, chytľavý refrén a úderná dynamika, ktorá ťa núti tancovať, ale druhá je, že náš najnovší singel si môžu ľudia vychutnať už aj s novým klipom s tanečným číslom a príbehom o krásnej Charlotte a jej priateľovi," hovorí na margo videoklipu 18-ročný spevák a gitarista Timotej Cesnak.


Videoklipový návrat na základnú školu

Lokácia, v ktorej videoklip vznikal, bola pre mladých hudobníkov spomienková - išlo totiž o priestory Základnej školy na Hlbokej ulici v bratislavskom Starom Meste, ktorá je sama o sebe ikonickou stavbou. "Prostredie, v ktorom sme natáčali, malo pre mňa nostalgický podtón. Priestory ZŠ Hlbokej ma vrátili naspäť na do čias, keď som bol jej žiakom a obnovili spomienky, ktoré vo mne vzbudzuje aj pieseň Oh My God, Charlotte!. Ide o prvé detské lásky, ktoré človek zažije práve na 'základke'," dodáva basgitarista skupiny Daniel Zwach (19).

Ide teda o akési memento mladej lásky tínedžerov, ktorá je precitlivená a dominujú v nej najmä emócie. "Príbeh, ktorý je zobrazený na pozadí pesníčky, môže pôsobiť gýčovo, avšak to bol aj zámer. Láska medzi mladými ľuďmi, chlapcom a dievčaťom, má často tú najjednoduchšiu podobu, cez ktorú sme to aj vykreslili v klipe. V tom je to krásne, pričom je tam aj veľký kus osobného zážitku. Študentské lásky sa väčšinou spájali cez atmosféru aj s hudbou," vysvetľuje manažér kapely Peter Poch.

The AnyOne, nakrúcanie klipu Oh My God, Charlotte! Zdroj: Facebook.com/ANYONETHEBANDZ nakrúcania videoklipu Oh My God, Charlotte!

Debutový album príde na jeseň

Skupina The AnyOne vznikla v roku 2016 ako trio mladých chlapcov, ktorí v sebe objavili zapálenie pre hudbu počas letného tábora. Timotej Cesnak (sólová gitara, spev), Pavol Cesnak (doprovodná gitara, spev) a Adam Tóth (bicie) následne začali svoj záujem spoločne rozvíjať v Bratislave, pričom od prvého momentu sa sústredili výhradne na autorskú tvorbu. Na druhý pokus sa im podarilo ku gitarám a bicím nájsť basáka Daniela Zwacha, ktorý medzi nich skvele zapadol a rovnako ako dvojica gitaristov v nahrávkach aj spieva.

Dôležitým momentom bolo aj "doplnenie zostavy" o manažéra, vďaka čomu začala kapela fungovať takpovediac na plný úväzok - od koncertov po nahrávanie skladieb. Na digitálnych platformách The AnyOne od roku 2018 pravidelne vydávajú single a niekoľkokrát do mesiaca koncertujú najmä v Bratislave na verejných klubových koncertoch. V roku 2019 sa skupina predstavila vo finále súťaže kapiel s názvom Rocková maturita. V tvorbe skupiny dominuje rock, ale cudzí jej nie je ani blues či klasický rock'n'roll.

Kapela momentálne pripravuje vydanie svojho debutového albumu s názvom The Diver's Hymn, ktorý uvedie na trh už na jeseň. Nahrávka ponúkne osem nových štúdiových skladieb spoločne s dvoma živými verziami úspešných singlov Lady Lisa a I Just Went. Podľa doteraz zverejnenej tvorby skupiny by mohli ísť o jedného z kandidátov na Debut roka, resp. Objav roka.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za kapelu The AnyOne poskytol jej manažér Peter Poch. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe skupiny theanyone.sk a www.facebook.com/ANYONETHEBAND.

Foto: Dušan Křístek (zdroj: Facebook.com/ANYONETHEBAND)