Britský soulový a R&B spevák Seal predstavil vo vysielaní BBC Radio 2 po štyroch rokoch novú skladbu. Singel Do You Ever sa bude nachádzať na štúdiovke 7, ktorú plánuje vydať začiatkom novembra. Na internete potom zverejnil aj ďalšiu novinku Every Time I'm With You.

"Album sa zaoberá témou, o ktorej sa najviac spieva, hovorí a dokumentuje sa - je to láska. Snažil som sa zachytiť celú tú nádhernú dynamiku lásky, nech už je to hnev, prijímanie, slasť, smútok, opojenie alebo bezohľadnosť. Je to táto emócia a spôsoby, ako sa kvôli nej cítime. Je to o extrémnom šťastí, ale aj extrémnom žiali a taktiež o všetkých tých bláznivých veciach, ktoré sme schopní pre lásku urobiť," povedal 52-ročný Seal na margo opusu 7 v programe Kena Brucea.

Disk chce vydať 6. novembra a mal by ukončiť štvorročné ticho, ktoré okolo interpreta piesne Kiss from a Rose nastalo po vydaní jeho kolekcie prerábok soulových klasík Soul 2 v roku 2011. Novinka, ktorú predznamenáva skladbami Do You Ever a Every Time I'm With You, vyjde pod hlavičkou vydavateľstva Reprise Records.  Nahrávanie zveril opäť do rúk producenta Trevora Horna, s ktorým spolupracuje už od roku 1991 a s ktorým nahral tie najhodnotnejšie albumy. "Viac ako o hudbe sme sa v štúdiu bavili o živote a našom vzťahu," priznáva Seal. "On vie najlepšie , ako pracovať s mojím hlasom, aby som znel čo najprirodzenejšie."

Päťročné obdobie medzi dvoma albumami sa pre speváka nieslo v znamení veľkých zmien v osobnom živote. V roku 2012 požiadala Heidi Klum o rozvod po takmer siedmich rokoch ich manželstva. Tento rok začal jeho vzťah s ďalšou modelkou Ericou Parker, ktorá s ním údajne čaká dieťa. K písaniu nových piesní o láske aj problémoch s ňou spojenými tak mal Seal určite dostatok inšpirácie.

Zoznam skladieb na albume 7:

1. Daylight Saving
2. Every Time I'm With You
3. Life On The Dancefloor
4. Padded Cell
5. Do You Ever
6. The Big Love Has Died
7. Redzone Killer
8. Monascow
9. Half a Heart
10. Let Yourself
11. Love


Text: Hudba.sk (zdroj: DigitalSpy.co.uk, Warner Music)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Seal