Do Bratislavy sa po troch rokoch vrátia priekopníci orientálneho metalu Orphaned Land. Izraelský fenomén v novembri vyráža na európske turné, aby spolu s fanúšikmi oslávil 25. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti sa môžete tešiť na jedinečný setlist, ktorý bude zahŕňať to najlepšie, čo kapela doposiaľ vydala.

Orphaned Land doposiaľ vydali sedem albumov, dve live DVD a absolvovali nespočetné množstvo koncertov po celom svete. Do povedomia fanúšikov sa dostali až vydaním prelomového albumu Mabool (2004), s ktorým dosiahli celosvetový úspech. Ich posledný album All Is One (2013) zaznamenal opäť veľký úspech a potvrdil kapele jej stabilné postavenie na svetovej hudobnej scéne.  

Je len málo izraelských kapiel, ktoré ovplyvnili také množstvo ľudí mimo hraníc Izraela ako Orphaned Land. Obrovskej popularite sa títo hudobníci tešia aj v arabských a moslimských krajinách, nakoľko sa snažia šíriť posolstvo mieru na Blízkom východe a vo svete. Ich cieľom je spájať ľudí bez rozdielu rasy, zároveň stierajú hranice medzi náboženstvami. Ich odkaz pre všetkých je jasný: ľudia by mali byť súdení podľa toho aké majú srdce a podľa vnútornej úprimnosti, a nie podľa ich náboženského presvedčenia.  

Za šírenie týchto posolstiev, bola v roku 2012 vytvorená online petícia, podpísaná tisíckami ľudmi po celom svete, aby práve Orphaned Land boli navrhnutí na Nobelovu cenu za mier. Vo svojej hudbe kombinujú prvky heavy a progresívneho metalu s orientálnou, arabskou hudbou a prvkami tradičnej izraelskej hudby.

Koncert sa uskutoční 12. novembra v klube Randal, lístky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Špeciálnym hosťom európskeho turné Orphaned Land bude pre našinca veľmi atraktívna kapela, a to najznámejšia čínska metalová kapela Voodoo Kungfu, ktorej koncerty sú taktiež obrovským a nezabudnuteľným zážitkom. Slovenskému publiku sa predstaví aj ruská symfonic metalová skupina Imperial Age, ktorá sa v poslednom čase zviditeľnila vďaka švédskej legende Therion. Na koncerte sa predstaví aj kapela Crisalida z Čile. Pôjde teda naozaj o ojedinelý večer metalovej hudby z rôznych kútov sveta.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Foto: archív