Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová vydáva nový album. Vznikal tri roky a je mimoriadne pestrý. Obsahuje 10 piesní a ako bonus krátkometrážny film Zem je guľatá. Fanúšikovia na ňom nájdu úspešné single Motýľ, Hlavolam, Naveky, či Isabel, ale aj pieseň Kým budem nemá, v ktorej hosťuje hudobník Peter Bič. Hrá na akustiku a dobro.

"Predchádzajúci album Tajomstvá, na ktorom som robila s Christianom Eignerom, nastavil latku tak vysoko, že som ju nemohla a ani nechcela podliezť. Môj základný cieľ bol vrátiť sa do polohy pesničkárky. Chcem vyvolať emóciu a preniesť ju na poslucháčov. V tom mi muzika dáva najväčší zmysel," vysvetľuje Katka Knechtová.

"Povedala som si, že sa nebudem v ničom brzdiť. Že nechcem, aby album znel v jednotnej línii. A že chcem robiť výlučne s ľuďmi, ktorí by tomu mohli rozumieť. S Christianom bola tentokrát spolupráca ešte lepšia, nádherná, priateľská," dodoáva hudobníčka, ktorá je výlučnou autorkou hudby.

S textami jej pomohli Martin Fefe Žúži z Hexu, Rasťo Kopina z Nocadeň, textár Vlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková. Na produkcii albumu sa podieľali Vlado "Randy" Gnepa, Peter "Ďuďo" Dudák, Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška, Niko Stößl a Christian Eigner, známy ako člen širšej zostavy Depeche Mode. Niektoré skladby si produkovala Katka sama. 


Inšpirovalo ju akustické turné aj koncerty s diablami

"Album je členitý, hudobne a žánrovo rôznorodý. Súvisí to s mojím hudobným vývojom a projektami, ktoré som za posledné tri roky absolvovala. Po samploch a tvrdej štúdiovej práci na albume Tajomstvá, som s kapelou absolvovala akustické turné a následne turné s Cigánskymi diablami, čiže spolupráce, ktoré boli protipólom k tomuto modernému zvuku a návratom k akustickým nástrojom. Práve to bolo pre mňa inšpiráciou, pretože som chcela mať na albume obsiahnuté obe tieto polohy," dodala Katka Knechtová.

Album je výnimočný aj vizuálom, ktorý má na svedomí fotograf Jakub Gulyas. "Na vizuálnej stránke albumu, cez fotografie, teaser až k albumu som spolupracovala s Jakubom Gulyasom. Pre nás oboch to bola výzva. Chcela som vytvoriť prienik medzi hudobnou a vizuálnou stránkou, vytvoriť niečo nové a výtvarne zaujímavé, v polohe, v akej ma fanúšikovia ešte nevideli," uzavrela Katka Knechtová, ktorá novú štúdiovku podporí na turné až na budúci rok. Vstupenky sú však v predají už teraz.

Prežijú len milenci Tour 2016:

20. marca - Žilina, Dom odborov
21. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
23. marca - Košice, Historická radnica
24. marca - Prešov, PKO

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Nový album Prežijú len milenci si môžete zakúpiť na stránke shop.rukahore.sk/kk. Viac nájdete na oficiálnej stránke Kataríny Knechtovej alebo na Facebooku.

Foto: Jakub Gulyas

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová