Víťaz Slovakian Blues Challenge 2014 zverejnil nový videoklip k skladbe Povedz, na ktorom spolupracoval s experimentálnym a pre mnohých kontroverzným umelcom známym pod menom Panáčik. Pozrite si výsledok!

Pieseň pretkaná emóciami spievaná v slovenskom jazyku sa nachádza aj na debutovom EP Aries, ktoré Jerguš Oravec vydal v máji tohto roku. "K skladbe Povedz mám špecifický vzťah, keďže je o konfrontácii človeka s neúprosnou realitou, ktorej chuť každý z nás skôr či neskôr okúsi," uviedol Jerguš.

Povedz je pritom jednou z dvoch skladieb, ktorá je na albume spievaná v slovenčine. "Pri tvorbe textu v materinskom jazyku môžem pracovať s emóciami a náročnejšími témami. Tvorba slovenských piesní je pre mňa dôležitá, oproti anglickým textom majú hlbšiu myšlienku a väčšiu výpovednú hodnotu," spresnil rodák z Trenčína. Ako už býva u neho zvykom, aranžérsky a producentsky sa pod skladbu podpísal výhradne sám. "Každý tón, od gitary až po dychové nástroje, je mojou prácou," dodal Oravec.  

Kontroverzná spolupráca

Na videoklipe k piesni spolupracoval hudobník s experimentálnym a pre mnohých kontroverzným umelcom známym pod menom Panáčik. "S Tomášom sa poznáme už dlhé roky, navštevovali sme rovnakú strednú školu. Obaja sa navzájom umelecky podporujeme a som rád, že sa zhostil produkcie," uviedol Jerguš.

Po hravom a úsmevnom videoklipe k skladbe Get Away tak prichádza na rad vážnejšia téma, ktorá je zachytávaná v pochmúrnej atmosfére. "Po hudobnej aj textovej stránke je pieseň veľmi emotívna. Práve preto sme sa ju rozhodli natočiť v špecifickom prostredí, ktoré necháva vyniknúť samotnú skladbu," dodal hudobník. 

Pesnička si našla stabilné miesto na Jergušových koncertoch, ktorých je v súčasnom období aj vďaka Richardovi Müllerovi čoraz viac. Žijúca legenda slovenskej hudobnej scény si ho totiž vybrala ako svoju exkluzívnu predkapelu. "Príležitosť, akú som dostal vďaka Richardovi si nesmierne vážim. Užili sme si atmosféru letných festivalov a koncertov pred veľkým počtom fanúšikov, vďaka čomu získavam množstvo cenných skúseností," uzatvoril Jerguš.

TIP: Najbizarnejší slovenský interpret: Panáčik robí aj z detskej riekanky umenie


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matúš Kvas, PR manažér Jerguša Oravca.

Súvisiaci interpreti: Jerguš Oravec