Americká rocková kapela Aerosmith zverejnila termíny svojho rozlúčkového európskeho turné, v rámci ktorého sa najbližšie k Slovensku predstaví v poľskom Krakove. V miestnej Tauron Arene vystúpi 2. júna budúceho roka.

Aerosmith odštartujú turné s názvom Aero-Vederci Baby! 17. mája v Tel Avive, nasledovať budú koncerty v mestách ako Batumi, Moskva, Mníchov, Berlín, Kodaň, Dublin, Lisabon, Madrid, Barcelona a napokon 5. júla Zürich. Súčasťou koncertnej šnúry budú aj vystúpenia na niektorých letných festivaloch ako napríklad Sweden Rock Festival, Download či Hellfest.

Frontman kapely Steven Tyler ešte v júni potvrdil, že Aerosmith plánujú ukončiť činnosť, pričom v roku 2017 chcú odohrať rozlúčkové koncerty. To, či v prípade aktuálne potvrdených koncertov ide o všetky európske termíny, zatiaľ nie je známe. Rovnako kapela zatiaľ nezverejnila informácie o turné na iných kontinentoch. Je však vysoko pravdepodobné, že rozlúčkových vystúpení bude viac.

Prečítajte si: Gitarista Joe Perry si nevie predstaviť koniec Aerosmith

Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998).

V kapele v súčasnosti okrem spomínaného Tylera pôsobia aj Joe Perry, Brad Whitford (obaja gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Zdroj: SITA (Reuters, Aerosmith.com, archív)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Aerosmith