Už pomaly prichádza ten čas, kedy sa prichádzajúcim Vianociam nedá vyhnúť okrem televíznych reklám ani vo svete hudby. Každoročne vychádza niekoľko nových vianočných skladieb či albumov. V zahraničí už boli ohlásené či vydané dávnejšie (Sia, Gwen Stefani, Lucie Bílá...), no od slovenských interpretov sme zatiaľ vianočnú novinku do redakcie nedostali. Až doteraz.

Prvou tohtoročnou kapelou, ktorá ašpiruje na zaradenie do našej obľúbenej decembrovej rubriky "Kto nemá vianočný song, nech hodí salónkou!" (2016, 2015), je prešovská rocková skupina Atlantida s jej novým singlom Milión vôní. Kapela sa rozhodla zverejniť skladbu skôr, než by sa mohla stratiť v záplave tradičných vianočných hitov. Svoje dielo predstavujú prostredníctvom lyric videa.

"Aj stereoptyp môže byť príjemný. My sme sa rozhodli spievať o tom vianočnom, kedy ľudia pozerajú osvedčené filmy ako Mrázik, Tri oriešky pre Popolušku, S tebou ma baví svet  alebo sa pripravujú na Štedrý večer a podobne," hovorí textár Michal Frank o pesničke, v ktorej odkazuje aj na známu skladbu Happy X-Mass (War Is Over). Samotné lyric video obsahuje okrem záberov kapely aj rôzne vianočné fotografie, medzi nimi tiež retro zábery z detstva.


Nápad na vianočný singel prišiel náhodou a skupina Atlantida tak nadväzuje na predošlú spoluprácu s autorom textu. Pred časom totiž prerobila jeho punkovú antivianočnú skladbu Vianoce 92. "Teraz sme chceli pozitívny, príjemný text so silným refrénom. Verím, že sa Milión vôní bude páčiť nielen rockovo naladeným fanúšikom," dodáva autor hudby Peter Vyslocký. 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: archív kapely