Americký spevák Mike Patton, známy najmä z kapely Faith No More, spolupracuje s formáciou Dead Cross. Štyridsaťosemročný rodák z kalifornského mesta Eureka v skupine nahradil speváka Gabea Serbiana, ktorý kapelu opustil tento rok.

Skupina Dead Cross vznikla vlani. Jej členmi sú aj Dave Lombardo, ktorý pôsobil vo formácii Slayer a hrá v kapele Suicidal Tendencies, ďalej aj Justin Pearson a Michael Crain pôsobiaci tiež v skupine Retox. Dead Cross v súčasnosti pripravujú debutový album, a to spolu s producentom Rossom Robinsonom, s ktorým už spolupracovali napríklad aj Korn, Deftones, Sepultura, Fear Factory, Limp Bizkit či The Cure. 

Michael Allan "Mike" Patton je známy najmä zo spomínanej kapely Faith No More, s ktorou vydal albumy The Real Thing (1989), Angel Dust (1992), King for a Day... Fool for a Lifetime (1995), Album of the Year (1997) a Sol Invictus (2015). Je tiež členom skupín Fantômas, Tomahawk či Peeping Tom. V minulosti pôsobil aj v už nefungujúcej kapele Mr. Bungle. Na konte má i tri sólovky Adult Themes for Voice (1996), Pranzo Oltranzista (1997) a Mondo Cane (2010). 

Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Faith No More