Anglický spevák a skladateľ James Blunt plánuje na budúci rok vydať nový album. O uvedení jeho piatej štúdiovky informoval v utorok prostredníctvom sebaironického príspevku na Twitteri.

James Blunt pred pár rokmi sám priznal, že jeho prelomový hit You're Beautiful je naozaj otravný. Paradoxom je, že hoci od megaúspešného ukňučaného debutu prešiel smerom k celkom počúvateľnému pop rocku, ešte stále ho mnoho ľudí neberie vážne. Našťastie sa príliš vážne neberie ani on sám, o čom svedčí aj spôsob, akým informoval o novej štúdiovke.

"Ak ste si mysleli, že rok 2016 bol zlý - v roku 2017 vydávam nový album," uviedol vo vtipnom príspevku na Twitteri. Ďalšie detaily o nahrávke však zatiaľ nezverejnil.



Bývalý vojak z povolania James Blunt vydal prvý album Back To Bedlam v roku 2004. Štúdiovka sa stala vo Veľkej Británii najpredávanejšou nahrávkou nultých rokov 21. storočia. Na konte má tiež počiny All the Lost Souls (2007), Some Kind Of Trouble (2010) a Moon Landing (2013).

K jeho najúspešnejším hitom patria okrem spomínanej You're Beautiful aj skladby Wisemen, Goodbye My Lover, Carry You Home či 1973. Je držiteľom dvoch Brit Awards, dvoch Ivor Novello Awards, dvoch MTV Video Music Awards a piatich nominácií na Grammy. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: James Blunt