Po videoklipe so Celeste Buckingham a vydaní svojho debutu Better World sa klavirista Jan Veselý z Českej republiky vracia s ďalším singlom Almost Love. Jan je pritom jediným hudobníkom v strednej Európe, ktorý spája tóny klasickej hudby s moderným dubstepom.

Novinka zachytáva vzťah medzi hudobníkom Janom Veselým a jeho priateľkou v dvoch rovinách. Modelku si pritom zahrala Elizabeth Janků, ktorá sa s Veselým už niekoľko rokov priatelí. O ich reálnom vzťahu sa však už niekoľko týždňov špekuluje. "Videoklip Almost Love búra predsudky, ktoré o mne ľudia majú. Každý si predstaví klaviristu v obleku pri klavírnom krídle. Preto som chcel ukázať, že to môže byť aj inak," hovorí a naráža na to, že sa v hudobnom vizuáli s polonahou modelkou bozkáva a prežíva s ňou intímne chvíle. Skladba je opäť v štýle piano-dubstepu, ktorému se Jan venuje už niekoľko rokov.

Napriek mladému veku sa Veselému podarilo dosiahnuť husársky kúsok, a to podporu od jedného z najväčších výrobcov klavírov na svete. Spoločnosť Petrof predstavila mladý talent na samostatnom pódiu v rámci festivalu Rock For People, ale aj prostredníctvom vlastnej stránky na Facebooku. Na sociálnej sieti si ešte stále študujúceho Čecha pozrelo za päť dní vyše dvanásťtisíc ľudí z celého sveta.

Aj popri štúdiu na dvoch školách sa Veselý snaží tvoriť naplno. Aktuálne pracuje na svojom prvom albume. "Pracujem, čo sa dá, ale časovo sa to všetko stíhať nedá. Často mám školu do večera a potom idem do štúdia, kde som často aj dlhšie než do polnoci. Ďalej mám v pláne svoju tvorbu smerovať do zahraničia a už mám pripravených aj zopár prekvapení," vysvetľuje. Svojim osobitým hudobným štýlom dokázal prilákať množstvo ľudí a ich pozitívne ohlasy ho ženú dopredu. Stále však tvrdí, že je ešte len na začiatku svojej hudobnej cesty.


Jan Veselý sa narodil 9. júna 1997. Aktuálne je študentom Gymnázia v Chomutově. Na klavíri začal hrať v siedmich rokoch v ZUŠ Chomutov, momentálne študuje hru na klavíri už tri roky v Neštěmiciach pod vedením Renaty Fřičovej. Aktívne koncertuje od ôsmich rokov. V dvanástich zložil svoje prvé autorské skladby a o rok neskôr sa začal zaujímať o modernú a popovú hudbu. Prvý väčší, dvojhodinový, koncert klasickej hudby odohral v Chomutově v štrnástich rokoch. Absolvoval už viac než pätnásť klavírnych súťaží.

Od roku 2015 je oficiálne spojený s renomovanou značkou Petrof. Prvé najsledovanejšie video nakrútil v pätnástich rokoch - v priebehu týždňa získalo 10-tisíc zhliadnutí, vyše šesťsto komentárov a rovnaký počet zdieľaní. V šestnástich rokoh natočil svoj prvý videoklip - cover k filmovej hudbe zo seriálu Game of Thrones. V roku 2016 vydal svoj debutový singel Better World, ktorý mal premiéru aj na hudobnom veľtrhu v Šanghaji.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jan Veselý. Text bol upravený redakciou. Viac informácií sa o interpretovi môžete dozvedieť na jeho webstránke alebo facebookovom či instagramovom profile.