Špeciálny koncert v netradičnom prostredí Bratislavského hradu odohrá britský hudobník Sting v júni 2018. Do hlavného mesta sa vráti takmer na deň presne po siedmich rokoch. Naposledy tu vystupoval v rámci Symphonicity Tour na konci júna 2011.

Sting ponúkne svoj špeciálny koncert na Západnej terase Bratislavského hradu v utorok 26. júna 2018. Uskutoční sa pod holým nebom pod hlavičkou Vivien Exclusive Night. "Môžete sa tešiť na jedinečnú akciu v čarovných vonkajších hradných priestoroch," sľubuje agentúra Vivien.

Na hrade odznejú jeho najväčšie hity. "Sting sa na koncert veľmi teší. Oceňuje exkluzivitu priestorov jeho nastávajúceho bratislavského koncertu," dodáva agentúra.

Gordon Matthew Thomas Sumner známy ako Sting začínal v kultovej skupine The Police. Trojica vydala päť štúdiových albumov, získala za ne šesťkrát Grammy, dve Brit Awards a bola uvedená Rock'n'rollovej siene slávy. Počas svojej kariéry predal Sting dokopy takmer sto miliónov albumov ako člen kapely Police aj ako sólový umelec. Objavil sa v pätnástich filmoch a zahral si aj v broadwayskom muzikáli The Threepenny Opera. Je autorom vlastného divadelného projektu, muzikálu The Last Ship, v ktorom sa inšpiroval spomienkami na lodiarov zo severovýchodu Anglicka, kde vyrastal.


Sólovo získal Sting desať ocenení Grammy, dve Brit Awards, Zlatý Glóbus, Emmy a štyrikrát bol nominovaný na Oscara. Jeho posledný album 57th & 9th vyšiel v novembri 2016. Nasledovalo svetové turné, počas ktorého odohral stopätnásť koncertov v Amerike, Ázii aj Európe.

Sting sa aktivizuje aj v charitatívnej oblasti. Podporuje organizácie na ochranu dažďových pralesov a ľudských práv. So svojou manželkou Trudie Styler založil v roku 1989 nadáciu Rainforest Fund, aby prispel k ochrane dažďových pralesov aj obyvateľstva, ktoré v nich žije. Spoločne odohrali osemnásť benefičných koncertov, aby vyzbierali peniaze a zvýšili povedomie ľudí o ohrození prírodných zdrojov našej planéty. Od svojho vzniku sa Rainforest Fund rozšíril na sieť organizácií vo vyše dvadsiatich krajinách sveta na troch kontinentoch.


Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Suková z agentúry Vivien.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Sting