Spevák a bubeník Angel Gabriell, vlastným menom Gabriel Vohlárik, pripravuje svoj debutový album s rovnomerným názvom, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už tento rok.

Bude sa na ňom nachádzať približne desať skladieb, ktoré by sa podľa hudobníka dali definovať ako galaktické. Gabriel Vohlárik je aj spevákom v kapele Supple People, ktorá doprevádzala súťažiacich v televíznej show Hlas Česko Slovenska. Prostredníctvom nej sa tiež spoznal s Kateřinou Petráňovou, ktorá si zaspievala v jeho novom videoklipe k piesni Life Is A Lie. Tá vychádza ako ochutnávka debutového albumu Angela Gabriella.

Protipóly a kontrasty

Pieseň, ktorej vizuálne stvárnenie predstavuje milenecká dvojica anjel a diabol, je netradične poňatý debutový singel. Pomalé tempo slow popového výtvoru ho predurčuje skôr na počúvanie popri úvahách o nešťastnej láske, ktoré čiastočne naruší iba zaujímavo naspievaný refrén. V ňom vyniknú silné a emotívne vokály spolu s vkusným minimalizmom aranžmánov. Náladovej skladbe však chýba určitá prepracovanosť detailov. Celkový dojem kazí nielen kŕčovité zobrazenie erotickej príťažlivosti oboch aktérov vo videoklipe, ale najmä krkolomná "slovenská" angličtina a patetické výpovede typu "I wanna die". Oceniť tak možno aspoň zaujímavú, zahranične znejúcu kompozíciu, ktorá odbáča od typického domáceho trendu prvoplánových chytľavých popevkov.

Angel Gabriell feat. Kateřina Petráňová - Life Is A Lie

Gabriel vysvetľuje vznik spolupráce s Petráňovou: "Katku som spoznal v Prahe, keď som bol na výlete za kapelou, ktorá doprevádzala spevákov v už spomínanej show. Naše zoznámenie prebiehalo náhodou pri cigarete v zákulisí. Vymenili sme si názory o hudbe a pocitoch, čo nás priviedlo k tomu, že sme si potom navzájom poslali hudbu, ktorú produkujeme. Katka mi vzápätí volala, že ju to oslovilo a že rada príde na Slovensko, aby sme spolu spravili skladbu."

Ako však priznáva, do poslednej chvíle nevedel, čo presne budú nahrávať, pretože ešte nikdy pre nikoho žiadnu skladbu nepísal. "Až keď som cestoval v aute a počúval som svoje nápady na CD, napadlo mi nahrať jednu spoločnú skladbu. V jeden deň som práve fotil s fotografkou Miškou. Spomenul som jej, že čakám návštevu z Čiech a netuším, čo budeme nahrávať. Pustil som jej nápad na skladbu a keď dohrala, tak povedala: Mám to. Ty si anjel a Katka je diabol, ste nenávratne zamilovaní, je to váš osud a ste prekliati. O pár dní mi už priniesla hotový text."

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Muzika, PR manažér Angela Gabriella.

Foto: archív Angela Gabriella