V Malej sále Slovenskej filharmónie (SF) sa dnes, 15. januára, uskutoční koncert z cyklu Hudobná mozaika v spolupráci s International Holland Music Sessions. Predstaví sa jeden z najnovších objavov USA v oblasti komornej hudby – klavírne trio Callisto - Geneva Lewis, husle, Annie Jacobs-Perkins, violončelo, Katelyn Vahala, klavír.

V rámci cyklu Hudobná mozaika sa už tradične predstavujú mladí špičkoví interpreti, ktorých vystúpenia organizuje Slovenská filharmónia v spolupráci s International Holland Music Sessions (IHMS).

"Táto organizácia usporadúva majstrovské kurzy vedené poprednými umelcami súčasnosti pre laureátov najvýznamnejších svetových medzinárodných súťaží a následne organizuje ich koncertné turné v popredných sálach Holandska vrátane Concertgebouw Amsterdam, ako aj ďalších európskych štátoch a v Rusku," uviedla Martina Tolstová, tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie.

      
Klavírne trio Callisto vzniklo v roku 2011. Komorné zoskupenie získalo v roku 2016 ocenenie v prestížnej Fischoffovej súťaži komornej 
hudby. "V interpretácii troch mladých umelkýň zaznejú diela detroitského rodáka Paula Schenfielda Café Music, Charlesa Ivesa Trio pre husle, violončelo a klavír op. 86 a Antonína Dvořáka Klavírne trio č. 4 e mol, op. 90 Dumky," uzavrela Tolstova. Koncert sa začne o 19.00 h.


Zdroj: TASR
Foto: Donald van Hasselt